Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 3:2Karlovy Vary porazily Pardubice po nájezdech, rozhodl Hluchý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Pivko 0 : 1
21. Skuhravý 1 : 1
27. Starý 1 : 2
36. Kuběna 2 : 2
65. Hluchý 3 : 2

PRAHA-tv

Hokejisté Karlových Varů porazili v dohrávaném utkání 16. kola extraligy Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a zbavili se nálepky druhého nejhoršího týmu soutěže. Díky zisku dvou bodů se úřadující mistr posunul na jedenáctou příčku v tabulce. Vítězství Energii v úterý zařídil Milan Hluchý, jenž byl nakonec rozhodujícím střelcem v závěrečných nájezdech.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lukáš Pech z Karlových Varů před brankou Pardubic

Článek

Oba týmy mají ve svém kádru reprezentační gólmany, jenže v úterý proti sobě nastoupili náhradníci. Místo zraněné legendy Dominika Haška musí v brance Pardubic zaskočit Martin Růžička a v domácím brankovišti dostal před Lukášem Mensatorem přednost v lepší formě chytající Lukáš Sáblík.

Ze začátku bylo sice více rušno před hostující brankou, jenže do vedení se dostaly Pardubice. V šestnácté minutě se protlačil po levé straně kluziště Sýkora a ač tísněný Kuběnou, zvládl přihrát před branku. Tam se obtočil kolem svého strážce Libor Pivko a z otočky otevřel skóre.

Po startu druhé třetiny však stačilo karlovarským k vyrovnání pouhých 29 vteřin. Kumstát předal puk Václavu Skuhravému a vzápětí clonil před brankou tak šikovně, že Růžička střelu jeho parťáka uviděl až v síti. Radost domácím fandům vydržela jen šest minut, když Sáblíka překonal střelou z pravého kruhu Jan Starý.

Brzy bylo opět vyrovnáno a to zásluhou Pavla Kuběny, jenž se teprve v úterý ráno vrátil do týmu z hostování v Kadani. V 36. minutě Růžička ještě vyrazil střelu Melenovského, na dorážku Kuběny ale nestačil. V dalším průběhu se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale na další branku se dlouho čekalo.

Sedm minut před koncem normální hrací doby krásně projel až před pardubickou branku Melenovský, zakončit ale nedokázal. Na druhé straně neuspěl Sýkora, jehož střela se jen otřela o tyčku. O vítězi zápasu nerozhodlo ani prodloužení a tak následovaly samostatné nájezdy.

Hned na úvod uspěl domácí Košťál a po něm i Hluchý, pardubický Koukal snížil. Jeho spoluhráč ale ve třetí sérii nedal a Karlovy Vary mohly slavit.

Hokejová O2 extraliga, dohrávka 16. kola:
Karlovy Vary - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 21. Skuhravý (Kumstát, Košťál), 36. Kuběna (Melenovský, Zaťovič), rozhodující nájezd Hluchý - 16. Pivko (P. Sýkora, Špirko), 27. Starý (Špirko, Kočí). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:5, navíc Kolář I (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4578.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Prošek, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Dej - Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický
Pardubice: M. Růžička - Jillson, Kočí, Nakládal, Havíř, M. Drtina, Kolář II, M. Šeda - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Kolář I, Divíšek, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články