Hlavní obsah

Kuběna přispěl první trefou v sezóně k výhře Karlových Varů

KARLOVY VARY

Jednadvacetiletý útočník Pavel Kuběna přispěl svou první trefou v sezoně k vítězství Karlových Varů nad hokejisty Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech. Neskóroval předtím ani v jednom ze čtyř extraligových vystoupení v dresu Energie, ani v 11 zápasech za prvoligovou Kadaň. Gólem na 2:2 z 36. minuty ale pomohl ukončit sérii čtyř porážek úřadujícího mistra a přispěl k posunu mužstva z předposlední pozice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Karlových Varů

Článek

Karlovarští se zbavili slovenského útočníka Marka Haščáka, zdravotní potíže vyřadily Václava Pletku. Kuběna nastupoval ve čtvrté řadě s Martinem Zaťovičem a Markem Melenovským, který naskakoval ve dvou útocích. "Někteří kluci měli zdravotní problémy, takže jsem dostal více prostoru. Trenér mi dal důvěru a jsem rád, že jsem se odvděčil," řekl novinářům po utkání Kuběna.

Gólmana Martina Růžičku překonal z dorážky do odkryté branky. "Byla tam dobrá práce Marka Melenovskýho, který udržel puk na modré čáře, Martin Zaťovič vystřelil bekhendem a já měl odkrytou bránu. Bylo to jednoduché, i když někdy je těžký trefit i prázdnou bránu," usmíval se Kuběna, který byl z karlovarské strany nejlepším hráčem utkání. "Bylo to pěkné," dodal.

Karlovarští poztráceli doma už spoustu bodů, z jedenácti domácích zápasů vyhráli teprve čtvrtý. I dnes ale ztratili jeden bod. "Chtěli jsme tři body, ale byl takový průběh utkání, že dva body bereme," podotkl Kuběna, který se v nové domácí KV Aréně představil teprve podruhé a stejně jako ve 14. kole proti Kladnu si mohl po zápase užívat vítězné pocity.

Reklama

Související témata: