Hlavní obsah

Sparta se rozhodla jednat a odvolala trenéry, Výborný povede Budějovice

Jirka G. NovákSport.cz

Vedení hokejové Sparty Praha už došla trpělivost. Po špatných výsledcích klubu v domácí extralize nakonec po dvaceti kolech odvolalo trenéry Pavla Hynka a Františka Výborného, ve funkci skončil i kouč brankářů Josef Dušek. Už v pátek povede v Karlových Varech tým nová trenérská dvojice David Volek a Miloš Holaň, brankáře bude mít na starosti generální manažer Petr Bříza.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenéři Pavel Hynek a František Výborný (vpravo) byli odvoláni.

Článek

Představenstvo HC Sparta Praha na svém mimořádném středečním zasedání poděkovalo Hynkovi, Výbornému a Duškovi za jejich dosavadní práci a uvolnilo je z funkcí trenérů A týmu. „Bylo to pro nás těžké rozhodnutí. Chci za celý klub zvláště vyslovit velké uznání Františku Výbornému, nejúspěšnějšímu trenérovi v historii Sparty, který nás třikrát dovedl k mistrovskému titulu,“ prohlásil prezident klubu Viliam Sivek.

Výborný přitom dlouho bez práce nezůstane. Dnes totiž oznámili představitelé HC Mountfield, že jako hlavní trenér v týmu skončil Jan Tlačil. A od 2. listopadu nastoupí na lavičku českobudějovických hokejistů právě bývalý kouč Sparty.

Pavel Hynek se vrátil do Sparty před touto sezónou po vydařeném působení v Plzni jako hlavní kouč a za asistenta si vybral bývalého vládce střídačky Výborného. Jenže mužstvo plné hvězd jako Vykoukal, Broš, Ručinský, Ton, či David Výborný od začátku ročníku tápalo a trápilo se hlavně v koncovce.

Noví trenéři pražské Sparty David Volek (vlevo) a Miloš Holaňfoto: Právo /Michaela Říhová

Během dvaceti zápasů si Pražané připsali pouze čtyři vítězství za plné tři body, z posledních šesti zápasů pak dokázali vyhrát pouze jednou a to nad posledním celkem soutěže, Kometou Brno. Momentálně je Sparta v tabulce až devátá a potácí se na hranici postupu do předkola play-off.

Bývalý útočník Sparty David Volek vedl v minulosti sparťanskou juniorku a naposledy působil jako trenér prvoligového Berouna. Další bývalý skvělý hráč Miloš Holaň má za sebou trenérské působení ve Vítkovicích a na Slovensku, jen před několika dny skončil ve Zvolenu.

Reklama

Související témata: