Hlavní obsah

Jágr se po téměř osmi letech postaví na lavičku Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Po téměř osmi letech se postaví opět na lavičku hokejistů Českých Budějovic Jaroslav Jágr. Současný sportovní manažer Mountfieldu po středečním odvolání Jana Tlačila zaskočí dočasně na pozici hlavního kouče v pátečním duelu na ledě Vítkovic a nedělním klání s Mladou Boleslaví, protože nový trenér František Výborný převezme tým až 2. listopadu.

Článek

"Do funkce trenéra jsem se vůbec necpal. Ve středu mi bylo řečeno, že na střídačku naskočím já," řekl novinářům po čtvrtečním tréninku Jágr, který byl koučem Českých Budějovic naposledy od března 2001 do konce ledna 2002. Předtím už působil v A-týmu i v sezóně 1992/93 spolu s Františkem Jounem.

"Jinak je to pro mě návrat po třech letech. Co jsem se vrátil ze Švýcarska, tak jsem se trenéřině nevěnoval. Brusle jsem měl tupé, musel jsem si je nechat nabrousit a udělat větší žlábek pro staršího pána," usmíval se Jágr, který se do jihočeského klubu vrátil jako sportovní manažer letos v dubnu.

Na lavičce bude s asistentem Milanem Kupkou, který v této pozici působil už s odvolaným Tlačilem a zůstane v ní i s Výborným. "S Milanem Kupkou se počítá u mužstva i nadále. Měl by trošku usnadnit Frantovi Výbornému situaci, protože je znalý místních poměrů a je to stoprocentní asistent," doplnil Jágr.

Výbornému chtěl nastoupit až po pauze

Jihočeský klub Výbornému vyhověl, že chce k týmu nastoupit až v pauze a mít prostor pro práci. Navíc zkušený trenér teprve ve středu skončil jako asistent v pražské Spartě, kde byl odvolán i s hlavním koučem Pavlem Hynkem. "Franta Výborný se může uvolnit až od úterka. Nechce jít k mužstvu z voleje, chce s ním týden pracovat a pak tedy naskočí. Bude mít celou reprezentační pauzu, takže dost času. Domnívám se, že s Milanem ten záskok zvládneme. Věřím, že hráči jsou dostatečně motivovaní a vědí, o co nám jde, takže v tom naše práce nebude zase tak těžká," doufá Jágr.

Sportovní manažer se vyjádřil i k důvodům konce dosavadního kouče Tlačila. "Řešení bylo několik. Nakonec vedení klubu odsouhlasilo tuto variantu. Říjnové výsledky nebyly uspokojivé, vázla tady trošku komunikace mezi trenérem a hráči," připustil Jágr.

"V neposlední řadě Honza Tlačil, ač tady odvedl kvalitní práci, tak v poslední době začal hledat důvody, proč se nedaří, všude možně, jen ne u sebe. Dělal to víc než bylo záhodno. Neviděl taky třeba, že on mohl udělat nějakou chybičku. Ta změna je tedy hlavně kvůli komunikaci a kvůli alibistickému přístupu týmu," vysvětlil Jágr.

Reklama

Související témata: