Hlavní obsah

První změna ve Slavii: výměna slovenských hráčů

Střelecká mizérie hokejistů pražské Slavie v úvodu letošního extraligového ročníku nutí vedení klubu k reakci a první změna je již na světě. Na měsíční zkoušku by měl do Edenu přijít slovenský útočník Stanislav Gron, naopak zpět do Nitry se vrací jeho krajan Tomáš Chrenko. ČTK to potvrdil trenér a generální manažer v jedné osobě Vladimír Růžička.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Úřadující mistři ze Slavie se prozatím trápí

Článek

"Gron je vysoký, rychlý, silný na puku a věříme, že u nás do mužstva zapadne," vypočítal Růžička aktiva možné posily. Čtyřiadvacetiletý forvard v uplynulém ročníku oblékal dres Vítkovic, avšak po Novém roce šly jeho výkony prudce dolů a některé čtvrtfinálové souboje s Třincem už proto viděl jen z lavičky náhradníků.

Klub mu po sezoně nenabídl nový kontrakt. Do statistik si útočník připsal osm gólů a dvanáct asistencí. Předtím působil pět let v zámoří, kde ho v roce 1997 draftovalo New Jersey. Za Devils však odehrál jen jeden zápas, převážně působil v nižších soutěžích. Letos v létě zamířil do finského TPS Turku.

Prozatím měsíční testování

"Zítra mám s jeho agentem schůzku, věřím, že se domluvíme. Rádi bychom Grona tak měsíc testovali. Teprve pak se rozhodneme, zda mu nabídneme roční nebo dvouletou smlouvu nebo se naše cesty rozejdou," pravil Růžička. Příchodem Grona však obměna slávistického mužstva s největší pravděpodobností neskončí. "Asi ne," připustil Růžička. "Jednáme pořád."

Úřadující mistři extraligy, jejichž kádr přes léto výrazně oslabily odchody reprezentantů Dudy, Hejdy a Kadlece, dále pak také Posmyka, Krátošky a Sailera, se letos zatím trápí. Po pěti odehraných kolech jim patří až předposlední místo v tabulce a se sedmi góly jsou na tom z hlediska střelecké potence nejhůře z celého čtrnáctičlenného startovního pole.

Reklama

Související témata: