Hlavní obsah

Sparta pod novým vedením obrala Vary, Vítkovice jsou znovu první

Hokejisté Liberce si v pátečním 21. kole O2 extraligy vyšlápli na vedoucí Třinec, když během minuty otočili nepříznivý výsledek a vyhráli 5:2. Toho využily Vítkovice, které vyhrály v prodloužení nad Budějovicemi 3:2 a dostaly se zpět do čela. S novou trenérskou dvojicí Volek - Holaň Sparta vybojovala vítězství 2:1 ve Varech, stejným rozdílem Zlín zdolal Plzeň. Slavia dobyla 3:1 Brno a Pardubice si poradily s Kladnem 4:2.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost hokejistů Vítkovic z branky

Článek

Liberečtí tak přerušili pětizápasovou šňůru neporazitelnosti Třince, který naposledy poznal hořkost porážky 11. října v Budějovicích. Severočeši sice v pátek vedli po sedmi minutách zásluhou Kašpaříka, ale hosté ve 23. a 27. minutě otočili stav díky Růžičkovi s Květoněm. Slabou chvíli si Třinec vybral ve 30. a 31. minutě, kdy Tygři slepenými brankami získali zpět vedení, které již nepustili. Vítězný gól vsítil Milan Bartovič trefou do šibenice. Ve třetí třetině pečetili domácí tři body ještě dvěma brankami.

Vítkovice tak využily zaváhání svého ocelářského rivala a vyhrály v prodloužení nad Budějovicemi 3:2. Vítěznou branku zaznamenal 34 sekund před začátkem nájezdů Petr Kuboš. Domácí přitom zachraňoval 47 sekund před koncem třetí dvacetiminutovky Klimek, jenž srovnal na 2:2. Dvěma přesnými asistencemi se zaskvěl domácí Jiří Burger a Vítkovice tak mohly slavit návrat do čela tabulky, kde mají stejně bodů jako Třinec.

Spartu spasily přesilové hry

Sparta s novými trenéry Davidem Volkem a Milošem Holaněm zlomila čtyřzápasovou sérii bez výhry a z Karlových Varů si veze vybojované vítězství 2:1. Oba góly hosté vsítili v přesilové hře, nejprve zamířil přesně Ručinský a vítěznou ránu zaznamenal v 53. minutě Petr Ton.

Brno pokračuje v mizerných výsledcích poté co se Slavií prohrálo 1:3 a ze třech duelech v Rondu v řadě zvítězilo pouze jednou. Slavia se ujala vedení díky Havlovi a v závěrečné třetině přidali Pražané další dvě branky. Třemi kanadskými body se blýsknul Roman Červenka, jenž si připsal branku a dvě asistence a podílel se tak na všech trefách sešívaných.

Plzeň neuspěla potřetí za sebou

Souboj sousedů z tabulky zvládl lépe doma Zlín, když porazil Plzeň těsně 2:1. Berani měli bleskový nástup do utkání a po osmi minutách vedli brankami Lučky a Bedřicha Köhlera. Poté přišel útlum a Západočeši ve druhém dějství využili přesilovou hru Bomberbackem, jenže to bylo ze strany hostů vše. Zlín si tak připsal druhou výhru v řadě, zatímco Plzeň neuspěla potřetí za sebou.

Pardubice vydřely na svém stadiónu výhru 4:2 nad Kladnem a upevnily si svou pozici v horních patrech extraligové tabulky. Domácí i bez své opory v brance Dominika Haška vstoupili do utkání aktivně a po první třetině vedli 2:1. Ve 28. minutě sice Středočeši srovnali brankou Kameše, ale deset minut před koncem vytěžili domácí ze závaru před Cikánkem vítězný gól z hole Petra Koukala.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA, 21. kolo:
Zlín - Plzeň 2:1on-line
Branky: 6. Lučka, 8. Köhler - 39. Bombersback.
Pardubice - Kladno 4:2on-line
Branky: 3. Kolář, 13. Sýkora, 50. Koukal, 59. Nakládal - 16. Horna, 28. Kameš.
Brno - Slavia 1:3on-line
Branky: 59. Šindel - 17. Havel, 52. Kůrka, 57. Červenka.
K. Vary - Sparta 1:2on-line
Branky: 27. Hluchý - 10. Ručinský, 53. Ton.
Vítkovice - Č. Budějovice 3:2 PP.on-line
Branky: 22. Ujčík, 60. Klimek, 65. Kuboš - 37. Poživil, 46. L. Květoň.
Liberec - Třinec 5:2on-line
Branky: 31. a 41. Bartovič, 7. Kašpařík, 30. Víšek, 59. Klimenta - 23. M. Růžička, 27. D. Květoň.
(20.10) Ml. Boleslav - Litvínov 3:5on-line
Branky: 4. Pabiška, 10. Boháč, 11. Jiruš - 13. J. Černý, 26. Pilař, 27. Trávníček, 32. V. Hübl, 60. Lukeš.

Reklama