Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 1:2Sparta pod Volkem a Holaněm zabrala a vyhrála v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Ručinský 0 : 1
27. Hluchý 1 : 1
53. Ton 1 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté pražské Sparty po středeční trenérské změně uspěli v pátečním utkání 21. kola extraligy na ledě Karlových Varů a po výhře 2:1 ukončili sérii čtyř porážek za sebou. Tříbodovou premiéru pro dvojici David Volek a Miloš Holaň, kteří nahradili Pavla Hynka a Františka Výborného, zařídili trefami v přesilových hrách Martin Ručinský a Petr Ton, který rozhodl v 53. minutě. Mistrovská Energie prohrála už osmý z dvanácti domácích zápasů v sezóně.

Článek

Nová trenérská dvojice Sparty zařadila do defenzívy i posilu z Českých Budějovic Vydareného, který přišel výměnou za Stanislava Hudce, a také uzdraveného Macholdu. Zamíchala i složením útoků, kapitán Výborný se přesunul z pravého křídla do středu druhého útoku ke střelci Tonovi. Západočechům už oproti úternímu utkání nechyběl Pletka.

Do utkání vstoupili aktivněji sparťané, ale šance na obou stranách dlouho chyběly, protože kralovala defenzíva. Až v sedmé minutě se naskytla domácím po vyloučení Langhammera na 46 sekund přesilovka pěti proti třem a v ní z velkého úhlu netrefil odkrytou horní část branky Kristek.

Při Čuttově trestu se pak Energie dostala v oslabení do přečíslení dvou na jednoho, ale po Kumstátově přihrávce Skuhravému střela nesedla. Za necelou minutu se radovala z vedení Sparta, když z levého kruhu pro vhazování prostřelil Sáblíka Ručinský. Pražané byli nadále aktivní, karlovarského gólmana prověřili Netík a Kratěna, zatímco domácí se před Cháberu dostávali těžko.

Na začátku druhého dějství prověřili Cháberu Kumstát a Pech, ale větší šance měla opět Sparta. Při hře čtyř proti čtyřem se prokličkoval před Sáblíka Výborný, následně neuspěl s dorážkou Ton. Ve 26. minutě už v početní převaze kryl Sáblík v leže Kratěnovu střelu zblízka a stejný hráč na něj nevyzrál ani vzápětí. Karlovarský gólman tak udržel domácí na dostřel jen s nejtěsnějším mankem, které navíc v 27. minutě smazal pohotovou střelou Vykoukalem tísněný Hluchý.

Za minutu mohl otočit stav Pletka, ale přestřelil. Sparťané pak předvedli několik výpadů, blíže gólu ale byli Západočeši v 36. minutě, kdy se po Tribuncovsově akci a následném závaru sudí přesvědčili u videorozhodčího, že branka nepadla. Vzápětí při přečíslení dvou na jednoho opět s Tribuncovsem vzal zakončení na sebe Kristek, ale střílel jen do dobře postaveného Chábery.

V úvodu třetí třetiny se nastěhovala Sparta do obranného pásma domácích, její aktivitu zastavil ve 43. minutě Macholdův trest na dvě plus dvě minuty, při kterém ale hosté nepustili Energii do šance. Pražané se neprosadili při Němcově vyloučení, ale v 53. minutě už potrestali prohřešek karlovarského kapitána Skuhravého. Po Výborného přihrávce se prosadil zblízka Ton a připsal si 13. trefu v sezoně. Zvýšit náskok hostů mohl Kratěna, ale Sáblíka nepřekonal. Těsný náskok pak Sparta bez větších potíží uhájila.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Hluchý (Kristek, Melenovský) - 10. Ručinský (Broš, Vykoukal), 53. Ton (D. Výborný). Rozhodčí: Polák, Hodek - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Diváci: 5366.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Brňák, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Hluchý - Pletka, Pech, Dej - Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Látal, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Podlešák, Koreis. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: