Hlavní obsah

Brno - Slavia 1:3Červenka režíroval vítězství Slavie na ledě Brna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Havel 0 : 1
52. Kůrka 0 : 2
57. Červenka 0 : 3
59. Šindel 1 : 3

BRNO

Nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka dopomohl jednou brankou a dvěma asistencemi hokejistům Slavie Praha v Brně k vítězství 3:1 nad posledním týmem tabulky Kometou. Domácí Brňané se střelecky probrali až minutu a půl před koncem, kdy překonal jinak výborného brankáře Stanislava Nerudu domácí forvard Jakub Šindel.

Článek

Brňané sice začali útočně, jejich akce ale narážely na dokonale organizovanou obranu soupeře. Trenéři obou týmů Pazourek i Růžička sice vsadili na takřka stejné sestavy jako v minulém kole, oba ale shodně vyměnili brankáře. V týmu Slavie chytal Neruda a Brňané dali příležitost finské posile Hovimu. V domácím týmu ještě naskočil po delší přestávce do sestavy útočník Pucher, jenž se ale na ledě se svými spoluhráči hledal.

Slavia chytře čekala na svou příležitost. Ta se jí nabídla při druhé přesilovce po vyloučení útočníka Humla. Nejproduktivnější hráč extraligy Červenka našel z rohu kluziště před brankou zcela volného Havla a pro něj už nebyl problém rychlou kličkou překonat Hoviho.

K tlaku napomohla v úvodu druhé třetiny další přesilovka, při které se několikrát vyznamenal Hovi, jenž kryl střely z větší vzdálenosti i dorážky z bezprostřední blízkosti. Od druhé třetiny se ve čtvrtém útoku Slavie točila ještě nová posila z Plzně útočník Kubica. Kometa se navzdory snaze jen těžko dostávala do tempa, fanoušci netrpělivě čekali na vyrovnání a dokonce začali skandovat "budíček, budíček".

K probrání dopomohly Brňanům tři přesilové hry. Při nich sice získali převahu, kombinační akce se ale většinou odehrávaly pouze v rozích kluziště, neboť do střeleckého prostoru důrazně hrající slávisté svého soupeře takřka nepouštěli. Jedinou výjimkou byla ve 37. minutě Selingrova akce z levé strany, který ale místo odkryté branky trefil pouze tyčku.

Totéž se podařilo na druhé straně při přesilovce Slavie Davidu Hruškovi. Vzápětí při vlastním oslabení Novák přesným kolmým pasem našel na útočné modré čáře Erata, jenž si ale v sólovém nájezdu neporadil s Nerudou. Vyrovnat se nepodařilo ani Humlovi, jenž zachytil chybnou rozehrávku obránců Slavie a jeho střela z 10 metrů těsně minula branku.

Útočná snaha Komety postrádala údernost. Zaváhání Brňanů potrestal po Červenkově přihrávce Kůrka, jenž proměnil sólový útok a zajistil Slavii klid do koncovky. Nakonec se mezi střelce zapsal i Červenka, jenž sice první vyloženou šanci neproměnil, v závěru ale potvrdil svoji mimořádnou produktivitu a svou bodovou sbírku rozšířil i gólem do brněnské sítě. Na vítězství hostí již nemohl nic změnit ani čestný zásah Šindela na 1:3.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. Šindel (Vondráček, Huml) - 17. Havel (Červenka, Sloboda), 52. Kůrka (Červenka), 57. Červenka (Vondrka). Rozhodčí: Turčan, Souček - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - R. Procházka, Pucher, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, J. Drtina, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Doležal - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - Branda, Jelínek, M. Čermák - od 21. navíc Kubica. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec