Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 3:2Vítkovice doma opět prodlužovaly, těsně porazily České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Ujčík 1 : 0
37. Poživil 1 : 1
60. Klimek 2 : 1
65. Kuboš 3 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic ve 21. kole O2 extraligy porazili České Budějovice 3:2. K výhře však Ostravané dospěli až v nastavení, které před vlastními diváky hráli potřetí za sebou, ale až dnes se jim podařilo uspět. Rozhodující gól vstřelil 34 vteřin před koncem pětiminutového prodloužení Petr Kuboš.

Článek

V dresu Mountfieldu vedeného provizorní trenérskou dvojící Jaroslav Jágr - Milan Kupka vyjel na vítkovický led také obránce Stanislav Hudec, jehož Jihočeši získali před tímto kolem výměnou za Vydareného ze Sparty Praha.

První větší šanci utkání měli domácí, jmenovitě exbudějovický zadák Sičák, ovšem sekera Šimánka mu vychýlila hokejku a Sičák odkrytou Turkovu branku netrefil. V následné přesilovce chyboval u zadního mantinelu domácí gólman Štěpánek a od pohromy zachránila Vítkovice pouze výborná obranná práce Kuboše, jenž zastavil přihrávku Vaka před prázdnou branku. Přesto mohli jít hosté do vedení. V 17. minutě střílel do odkryté branky Snopek, Štěpánek se ale tentokrát vytáhl a puk chytil.

Ze druhé třetiny neuběhly ani dvě minuty, když se po Malíkově nahození od modré před Turkem nejlépe zorientoval Ujčík a vstřelil vedoucí gól Vítkovic. V další šanci domácích byl v přesilovce Varaďa, ovšem Turek si ošemetnou situaci tentokrát pohlídal. Poté se stále více začali prosazovat Jihočeši a výsledkem bylo vyrovnání Lukáše Poživila, jenž si vyměnil puk s Vakem a vsítil svůj premiérový gól v tomto ročníku extraligy.

Ve třetí části dokonali Jihočeši obrat. V přesilové hře zvedl zblokovaný puk přesně pod horní tyč Lukáš Květoň. Pak už domácí kouč Hadamczik počítal především ztráty. Nejprve přišly Ostravané o brankáře Štěpánka, který odkulhal s nataženými vazy v koleni, a po chvíli i o Malíka, jenž se odebral do šatny s poraněnou nohou.

Necelou minutu před závěrečnou sirénou však domácí jásali, když Klimek s pomocí teče Melichara zařídil třetí domácí prodloužení Vítkovic po sobě. První dvě nastavení této série Vítkovice prohrály, proti Českým Budějovicím hrály dvě přesilovky. V té druhé, krátce před vypršením pětiminutového prodloužení, napřáhl obránce Kuboš, Turkovi puk vypadl z lapačky a dokutálel se do branky.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 3:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Ujčík (Malík, Kvapil), 60. Klimek (Burger), 65. Kuboš (Burger, Hubáček) - 37. L. Poživil (Vak, Gřegořek), 46. L. Květoň (Snopek, Gřegořek). Rozhodčí: Husička, Homola - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 4903.
Vítkovice: Štepánek (54. Šindelář) - Sičák, Malík, Stehlík, Kuboš, Trnka, Voráček, od 42. navíc Jurečka - Klimek, Burger, Hubáček - Varaďa, Štefanka, Treille - Kvapil, R. Hruška, Ujčík - od 22. navíc Roman, Vrána, Strapáč. Trenéři: Hadamzcik a Konečný.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, S. Hudec, Poživil, Snopek, Melichar - Veselý, Vak, Micka - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Hřebejk, Mikeska, L. Květoň - Červený, Mertl, Gulaš. Trenéři: Jágr a Kupka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín