Hlavní obsah

Liberec - Třinec 5:2Liberec ukončil vítěznou sérii Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kašpařík 1 : 0
23. Růžička 1 : 1
27. Květoň 1 : 2
30. Víšek 2 : 2
31. Bartovič 3 : 2
41. Bartovič 4 : 2
59. Klimenta 5 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce zvítězili ve 21. kole O2 extraligy nad Třincem 5:2. Bílí Tygři tak ukončili pětizápasovou vítěznou šňůru Ocelářů a zároveň přispěli k jejich sesazení z průběžné první příčky v tabulce, na níž se po výhře nad Českými Budějovicemi vrátily díky lepšímu skóre Vítkovice. Dvě branky Severočechů vstřelil útočník Milan Bartovič.

Článek

Od samého začátku zápasu se měli diváci na co dívat, jeden útok za druhým se valil na oba brankáře. Nejprve hostující Květoň počastoval Pince nebezpečnou střelou, o pár vteřin později neuspěl z prostoru před brankou. Poté Hamerlíka dostaly do varu střely Holuba a Hunkese.

V sedmé minutě už se mohli domácí radovat. Důrazný Kašpařík před brankou vybojoval takřka ztracený puk a dorazil jej za Hamerlíkova záda. Gól domácí nakopl k další útočné aktivitě. Nejprve Podkonický ze strany na hostujícího brankáře neuspěl. Poté krásná akce Plodkovi řady nevedla ke gólu jen díky skvělému zákroku holí brankáře Hamerlíka.

Hosté byli po inkasované brance v menším útlumu, ale domácí nedokázali navýšit své vedení. Poté však mohli Ttřinečtí z ojedinělé akce vyrovnat. Proti tomu byl však gólman Pinc, který pohotovou prácí holí zastavil přihrávku do stoprocentní šance pro hostujícího kapitána Peterka.

Druhé dějství začali hosté početní výhodou, která určila ráz jeho prvních minut. Hosté se dostali do velkého náporu a Pinc čelil jedné šanci za druhou. Poté však za brankou chyboval obránce DeSantis a Růžička nadvakrát překonal Pince.

Tlak hostí ještě umocnila čtyřminutová přesilovka po vyloučení Bárty. První dvě minuty domácí náporu vzdorovali úspěšně, poté však hosté vykombinovali libereckou obranu a Květoň z mezikruží nedal Pincovi sebemenší šanci. Ve 30. minutě nejprve Duška vychytal Hamerlík a hned na druhé straně Pinc zneškodnil samostatný únik Kanka, který se vracel z trestné lavice.

Půlminutu poté už se ale domácí fanoušci mohli radovat z vyrovnání, když si Víšek najel na Blatného přihrávku a blafákem překonal Hamerlíka. A aby té radosti pod Ještědem nebylo málo, Bartovič po Nedorostově přihrávce nedal z mezikruží Hamerlíkovi šanci a otočil skóre na 3:2. Hosty mohla dostat na koně dvojnásobná přesilovka, ale paradoxně největší šanci měli domácí po sólu Bartoviče.

Do třetího dějství vstoupil Liberec v početní výhodě, kterou po špatném vystřídání třinecké obrany využil parádní ranou z pravého kruhu pro vhazování svým dnešním druhým gólem Bartovič. Ve 44. minutě mohl snížit Květoň, ale poté co si krásně položil domácího brankáře, zamířil pouze do jeho nastavené lapačky.

O chvilku později Kohn v úniku po levé straně nechal pouze vyniknout Pince. V přibývajících minutách se hosté více tlačili před domácí branku a Bílí Tygři hrozili z nebezpečných protiútoků. V 59. minutě však zpečetil domácí vítězství Klimeta, když ze samostatného úniku překonal Hamerlíka.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Kašpařík, 30. Víšek (Blatný), 31. Bartovič (V. Nedorost), 41. Bartovič (Kašpařík, Hunkes), 59. Klimenta - 23. M. Růžička (Polanský, Kohn), 27. D. Květoň (Bonk). Rozhodčí: Fraňo, Kubeš - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:6, navíc Zíb do konce utkání, Bonk, Peterek, Výtisk (všichni Třinec) všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7083.
Liberec: Pinc - Holub, DeSantis, Moravec, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš, Spiller - Bartovič, Kašpařík, V. Nedorost - Podkonický, Blatný, Dušek - Víšek, Plodek, Klimenta - Bárta, Packard, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Kania, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Lojek, Andersons - M. Růžička, Polanský, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Bonk, Polák - Tomas, Ostřížek, Pospíšil. Trenér: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: