Hlavní obsah

Brankář Slavie Neruda nevychytané nuly z Brna neželel

BRNO

Přestože brankář hokejové Slavie Stanislav Neruda inkasoval v extraligovém duelu v Brně jediný gól až půldruhé minuty před koncem, žádný smutek z nevychytané nuly na něm nebyl znát.

Článek

„Byla by příjemná, ale já jsem hlavně šťastný, že jsme 3:1 vyhráli a získali všechny body. To, že jsem tak dlouho držel čisté konto, je i velká zásluha kluků v poli. Obětavě padali do střel, čímž vydatně pomohli zejména ve druhé třetině eliminovat značný tlak Komety,“ říkal po zápase spokojeně.

Neruda měl radost, že neinkasoval dřív. „Kdyby Brňané srovnali na 1:1, měli bychom to asi hodně těžké. Kometa totiž podala výborný výkon. Při Selingrově dorážce mně ale pomohla tyčka a několik dalších těžkých střel se mi podařilo zlikvidovat,“ těšilo ho. Na začátku poslední části si za stavu 0:1 poradil i s Eratovým sólem. „S Románkem se dobře známe z někdejšího společného působení v Třebíči. Dobře jsem odhadl, že mně zkusí prostrčit puk mezi betony,“ usmíval se.

To v brněnské kabině bylo k pohodě hodně daleko. „Vstřelil jsem gól, který už nám k ničemu nepomohl. Další dva jsem měl dát o mnoho dřív, ale svoje šance jsem řešil hodně špatně. Hokejový osud se nám zase vysmál. Pocity to jsou naprosto příšerné,“ přiznal útočník Komety Jakub Šindel.

„Asi nám scházelo ještě víc dravosti před soupeřovou brankou. A před naším gólmanem jsme zase byli často u puků o krůček později než protihráči,“ povšiml si zklamaný trenér Brna Pavel Pazourek, jehož tým zůstává dál pevně přišpendlen na dně tabulky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice