Hlavní obsah

Pardubice se musejí obejít tři týdny bez útočníka Somíka

PARDUBICE

Přibližně tři týdny se budou muset obejít bez slovenského útočníka Radovana Somíka hokejisté Pardubic. Dvaatřicetiletého mistra světa z Göteborgu z roku 2002 v polovině první třetiny pátečního utkání s Kladnem zranil v útočném pásmu zásah pukem do obličeje. Následně byl převezen do pardubické nemocnice, kde strávil noc na sobotu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávistický obránce Drtina stíhá Somíka z Pardubic.

Článek

Vyšetření počítačovou tomografií ukázalo, že Somík nemá nic vážně zlomeného. "Podrobil se operačnímu zákroku ve skeletu lebky. Radovan nám bude chybět zhruba tři týdny," řekl serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý. Před reprezentační pauzou čeká Eaton ještě v neděli zápas na ledě poslední Komety Brno, další duel pak hraje až 13. listopadu doma se Slavií.

Somík si připsal v této sezóně ve 20 zápasech šest bodů za gól a pět asistencí. Pardubice, které jsou aktuálně s jedním zápasem k dobru v tabulce extraligy třetí s jednobodovou ztrátou na vedoucí duo Vítkovice a Třinec, už mají mimo hru na tři až šest s nataženým úponem zadního stehenního svalu brankáře Dominika Haška.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec