Hlavní obsah

Kladno - Zlín 1:2Kladno zase zemřelo na žalostnou střelbu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Důras 0 : 1
36. Balán 0 : 2
60. Frolík 1 : 2

KLADNO

Kladno prohrálo třetí zápas v řadě a samozřejmě že zůstává uvězněno u samého dna tabulky. Proti lepšímu Zlínu se i tentokrát snažilo, bojovalo, šance si připravovalo, jenže zmíralo na svou tradiční bolest, tedy žalostnou koncovku. Jediný gól vstřelilo až pětadvacet sekund před koncem, takže na body samozřejmě myslet nemohlo. "To už byla křeč," uznal trenér Zdeněk Müller.

Článek

Hlavně úvodní dvacetiminutovka byla o tom, kdo dá první gól a získá tolik potřebný klid a kontrolu nad průběhem zápasu. Kladnu se vedení vnucovalo, jenže Tomajko, Stieler a Eberle  na zlínského brankáře Sedláčka nevyzráli, byť se jim slibné příležitosti nabídly. „Neustále doplácíme na naši největší bolest, jíž je nevyužívání brankových příležitostí. Herní projev není špatný, ale hokej je o gólech a ty my nedáváme,“ posteskl si domácí kouč Zdeněk Müller

Průběh střetnutí mu dával za pravdu, neboť hosté postupně přidávali a po několika zmařených příležitostech čtyřicet sekund před první přestávkou udeřili. Po Záhorovského přihrávce od zadního mantinelu mířil Důras přesně pod horní tyčku Cigánkovy svatyně. Hned na začátku druhé třetiny se nejprve autorovi gólu a hned po něm Rachůnkovi nabídla příležitost zlínský náskok jistit, ale protože proti mladíkovi v domácí bráně Cikánkovi nepochodili, domácí stále žili a doufali. A ani po druhém inkasovaném gólu, o který se s vydatnou pomocí stínujícího kladenského Murdocha postaral Balán, nemuselo být Středočechům ještě zle. "Byl to vyrovnaný zápas, v němž chytali výborně oba gólmani. My prostě měli víc štěstí," pravil zlínský kouč Rostislav Vlach.

Ještě v nástupu do třetí třetiny totiž měli možnost se zápasem něco udělat. Začali s vervou, nastěhovali se před Sedláčkovu branku, tlak si vynutili, jenže po závaru vytvořeném Bílkem a Kallou rezonovala pouze tyčka zlínské brány, Frolík, Kalla a Stieler vyloženými příležitostmi rovněž pohrdli a když ani Patera, Kaberle či Stieler neuspěli, musili si domácí přiznat: Hostující klec je pro nás zakletá!

"Trápíme se v koncovce, v tom to je. Vždyť my ve dvou zápasech doma dáme jediný gól," posteskl si kladenský trenér Müller. Jediná branka navíc přišla pětadvacet sekund před koncem a na výsledku už samozřejmě nic nezměnila. "To už byl křeč," povzdechl si kladenský trenér.

HC Geus Okna Kladno - PSG Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 60. Frolík (Patera, Tomajko) - 20. Důras (Záhorovský, Rachůnek), 36. Balán (Finsterle, Míka). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8, navíc Toman (Kladno) 10 min. Bez využití. Diváci: 2432.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, Trončinský (21. J. Dlouhý), Mudroch, Šmach - Frolík, Patera, Tomajko - Valský, Bělohlav, Diviš - Horna, Kalla, Bílek - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Balán, F. Čech, Finsterle - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama