Hlavní obsah

Brno - Pardubice 3:1Kometa otočila zápas s Pardubicemi v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Starý 0 : 1
40. Šindel 1 : 1
47. Dopita 2 : 1
59. Erat 3 : 1

BRNO

Hokejisté Komety zakončili sérii čtyř extraligových zápasů na vlastním ledě vítězstvím. Přestože s Pardubicemi prohrávali 0:1, dokázali dvěma využitými přesilovkami otočit skóre ve svůj prospěch a v závěru potvrdili tříbodový zisk při pokusu hostů o power-play gólem do prázdné branky.

Článek

„Vyrovnání na 1:1 v dvojnásobné početní převaze bylo čtyři vteřiny před druhou pauzou klíčové. Gól nás nabudil a v poslední třetině jsme už byli jasně lepší,“ pochvaloval si kouč Brňanů Pavel Pazourek, který po předchozí porážce od Slavie přišel o asistenta Baďoučka, jenž na funkci rezignoval. „V reprezentační přestávce vyřešíme, kdo přijde na jeho místo,“ oznámil současný hlavní trenér posledního celku extraligové tabulky.

K výhře Komety přispěl skvělým výkonem gólman Sasu Hovi, který zejména v prostřední dvacetiminutovce svoje mužstvo často podržel. „Jedu teď na pár dní domů do Finska. Mám se čím chlubit. Tak, jak jsme hráli v poslední třetině, bychom měli hrávat pořád,“ liboval si.

V závěrečné části musel Hovi zasahovat už pouze jednou. „To je pro mě naprosto nepochopitelné. Absolutně nám chyběl hlad po gólech. Také my jsme víc než minutu a půl hráli v pěti proti třem, avšak naprosto bez efektu,“ zlobil se pardubický kouč Václav Sýkora.

HC Kometa Brno - HC Eaton Pardubice 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. Šindel (Novák, Bičánek), 45. Dopita (Selingr, Bičánek), 59. Erat (Selingr) - 28. Starý (Koukal, Kolář I). Rozhodčí: Mikula, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter, Kempný, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - R. Procházka, Pucher, R. Dlouhý - Bourret, Brabenec, Ludvík. Trenér: Pazourek.
Pardubice: M. Růžička - Jillson, Kočí, Nakládal, Havíř, Píša Kolář II, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Cetkovský, Divíšek, Zohorna - Kousal, Buchtele, Starý - Kolář I, Koukal, Rákos- Radil. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: