Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ml. Boleslav 5:4Vak zařídil Českým Budějovicím v nastavení výhrou nad Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Fabuš 0 : 1
16. Fabuš 0 : 2
19. Veselý 1 : 2
24. Květoň 2 : 2
32. Gulaš 3 : 2
41. Veselý 4 : 2
44. Pabiška 4 : 3
48. Macho 4 : 4
61. Vak 5 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic sice v utkání 22. kola proti Mladé Boleslavi ztratili ve třetí třetině vedení 4:2, ale díky přesilovkové trefě Tomáše Vak ve 46. vteřině prodloužení slavili výhru 5:4. Dočasný kouč Mountfieldu Jaroslav Jágr, který vedl tým po středečním odvolání Jana Tlačila, tak po páteční porážce v nastavení ve Vítkovicích tentokrát dovedl tým k vítězství. Od začátku příštího týdne už převezme Jihočechy nový trenér František Výborný.

Článek

Hosté si počínali od počátku sebevědomě a dokonale zaskočili Jihočechy aktivním napadáním po celém kluzišti. Brankáře Turka ohrozil nejprve střelou z otočky Sýkora a již na konci druhé minuty Fabuš poslal puk do horního růžku českobudějovické klece. Hostujícího gólmana Schwarze ohrozil poprvé až v páté minutě Veselý. Domácí potom hráli 78 vteřin přesilovku pět na tři, ale nic z této výhody nevytěžili.

Při hře čtyři na čtyři v 15. minutě se Stanislav Hudec řítil sám na Schwarze, ale zakončil pouze slabou střelou. Vzápětí potrestal Melicharovo vyloučení svou druhou trefou v utkání Fabuš. V závěru první třetiny Jihočeši zatlačili soupeře do obranného pásma, ale z tlaku vytěžili pouze dvě nevýrazné střely z hokejek Gulaše a Michala Hudce. Druhý jmenovaný záhy usedl za katr a jeho spoluhráč Veselý v oslabení vyrazil sám po levém křídle a střelou z úhlu zařídil kontaktní gól.

Povzbuzeni trefou do šatny vstoupili domácí do druhého dějství ve svižném tempu a soupeřova kanonýra Fabuše přinutili faulovat. Jeho vyloučení potrestal Květoň, jenž protlačil kotouč do branky pod ležícím Schwarzem. Následně nezvládl střelecký pokus Mikeska a protiútok čerstvě nasazeného útočníka Bahenského zastavil Gřegořek těsně před Turkovou klecí nedovoleným zákrokem. Nařízené trestné střílení ale Fabuš neproměnil.

Jihočeši dokonali obrat ve skóre při vyloučení Lehikoinena, když před brankářem Schwarzem prokázal šikovnost Gulaš. Ve vlastním oslabení se poté Veselý protáhl mezi dvěma bránícími hráči Středočechů, Fabuš ho zezadu srazil, ale ani Micka při nařízeném trestném střílení nebyl úspěšný.

Třetí dějství začalo pro domácí povzbudivě. V pohodě hrající Veselý udělal vítr u pravého mantinelu, vyhnul se obránci Žabkovi a švihem počtvrté zavěsil. Jenže při Poživilově trestu hosté dokonale zamkli Jihočechy v jejich třetině a po Kasíkově tyčce korigoval stav přes ležícího Turka Pabiška. Za další čtyři minuty bylo vyrovnáno, když se tísněn zezadu obráncem trefil pod horní tyčku Macho.

V 51. minutě brankář Turek zastavil nebezpečnou střelu Pabišky, na druhé straně Schwarz zasahoval proti Mikeskovi. Při přesilovce domácích pálil od modré čáry Snopek, v oslabení naopak ujel Fabuš, ale trefil jen boční síťku. Do prodloužení šli hosté bez vyloučeného Krále, jen se třemi hráči a po 46 vteřinách bylo rozhodnuto. Druhý bod pro domácí vystřelil po mohutném nápřahu z pravého kruhu Vak.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 5:4 v prodl. (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Veselý (Melichar), 24. L. Květoň (Melichar, Mikeska), 32. Gulaš (L. Květoň, Mikeska), 41. Veselý, 61. Vak (Ptáček, Gřegořek) - 2. Fabuš (Macho), 16. Fabuš (Frolo), 44. Pabiška (J. Kasík), 48. Macho (Fabuš, Vrbata). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4201.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, S. Hudec, Poživil - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, M. Hudec - Hřebejk. Trenéři: Jágr, Kupka a Gula.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Němeček - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Šagát - Handlovský, Gajovský, Vrbata - od 21. navíc Bahenský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín