Hlavní obsah

Třinec - Sparta 3:6Sparta pod Volkem opět zvítězila, výhru zařídil čtyřmi body Ton

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Martynek 1 : 0
16. Podlešák 1 : 1
27. Vykoukal 1 : 2
28. Ton 1 : 3
29. Polák 2 : 3
41. Kohn 3 : 3
42. Výborný 3 : 4
44. Netík 3 : 5
51. Ton 3 : 6

Léčba novým koučem Davidem Volkem ve Spartě zabírá, Pražané v neděli pod jeho vedením vyhráli i druhé utkání, když na ledě druhého Třince zvítězili 6:3. Zasloužil se o to zejména útočník Petr Ton, který dva góly vstřelil a další dva přihrál.

Článek

Sparta v úvodní desetiminutovce bojovnějšímu soupeři nestačila. Domácí z tlaku vytěžili sice rychlý první gól, který dal už ve druhé minutě po Peterkově přihrávce Martynek, ale víc nic. Gólový byl málem i druhý pobyt Peterkovy lajny na ledě. Tentokrát hlavně zásluhou gólmana Chábery, kterému při vyjíždějícímu manévru k zadnímu mantinelu puk přeskočil hokejku, ale Květoň se k němu nedostal včas.

Po slabším startu měla hra Pražanů stoupající tendenci. Hosté zlepšili bránění i pohyb, hlavně však využívali mezer v třinecké defenzívě. Hamerlík po chybě ve středním pásmu zneškodnil Tonův únik, ale v 15. minutě byl proti Podlešákově dorážce už bezmocný. Další možnosti si hosté vytvořili při hře čtyři na čtyři, jenže dotírající Macholda zblízka dvakrát neuspěl a po dalším zaváhání ve středním pásmu kryl Hamerlík i Brošovo sólo.

Dvojnásobné oslabení v 26. minutě už ale Oceláři nepřežili. Ve vyložené šanci sice selhal Ton a minul odkrytou branku, Vykoukal však přesilovkový nápor zužitkoval přesnou trefou do levého horního růžku. V pokračují početní převaze měl další zásah na holi Netík, Hamerlík však jeho švih z mezikruží efektně ukryl v lapačce.

Třinec z nesnází opět vyvedl kapitán. Nestárnoucí Peterek se prodral po levém křídle a Polák jeho šikovný pas do druhé vlny neomylně umístil do sítě. Kompaktnější soupeř však vývoj duelu stále výrazněji otáčel ve svůj prospěch. Náskok na jeho stranu znovu strhl Ton, který po akci jeden na jednoho střelecké trápení ukončil šťastným padáčkem za Hamerlíkova záda. Zřejmě i se smolnou tečí bránícího Výtiska.

Třinec před třetí části promíchal složení elitní formace s třetí a efekt byl okamžitý. Hlavní díl viny však padá na vrub gólmana Chábery, jemuž Kohnovo nevinné nahození přepadlo přes lapačku do sítě. Hosté zareagovali oddechovým časem, výměnou brankářů a především gólem. Už za 25 sekund Ton ideálně uvolnil Výborného, který si dlouhou kličkou vychutnal Hamerlíka a zasunul puk do klece.

Hvězdy Sparty vzaly osud duelu do vlastních rukou. Další přesilovku využil Netík, který se po Výborného přihrávce prosadil důraznou dorážkou. S hosty neotřásl ani ostrý výpad Kanka na Podlešáka, po němž se sparťanský útočník dlouhé minuty zvedal z ledu.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Martynek (Peterek, D. Květoň), 29. Polák (Peterek, Bonk), 41. Kohn (Zíb) - 16. Podlešák (Vykoukal, Kratěna), 27. Vykoukal (Ručinský, Ton), 38. Ton (Hromas), 42. Výborný (Ton, Jiří Hanzlík), 44. Netík (Ton, Výborný), 51. Ton (Hromas, Gulaši). Rozhodčí: Homola, Hribik - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:9, navíc Langhammer (Sparta) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 4331.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Malec, Lojek, Seman, Cartelli (25. Andersons), Výtisk - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Polák, Bonk - Pospíšil, Ostřížek, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Sparta: Chábera (41. Přikryl) - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Látal, Broš, Kratěna - Ton, Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Koreis, Podlešák. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice