Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 5:6Litvínov předvedl málo vídaný kolaps, podlehl Karlovým Varům 5:6

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. O. Němec 0 : 1
8. Vopat 1 : 1
11. Jenáček 2 : 1
16. Lukeš 3 : 1
30. Reichel 4 : 1
42. Kuběna 4 : 2
50. Jenáček 5 : 2
51. Melenovský 5 : 3
52. Dej 5 : 4
55. Košťál 5 : 5
59. Košťál 5 : 6

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova podlehli ve 22. kole extraligy Karlovým Varům 5:6, přestože deset minut před koncem vedli 5:2. Obrat úřadujícího mistra, který nastoupil po sobotním odvolání kouče Josefa Palečka pod dočasně složenou trenérskou trojicí Mikuláš Antonik, Jaromír Kverka a Pavel Kněžický, dovršil v čase 58:13 při přesilovce Jan Košťál.

Článek

Zápasu předcházel slavnostní obřad. Kapitán domácích Robert Reichel převzal dres s číslem 500 na zádech, které symbolizovalo jeho nedělní pětistý start v české nejvyšší soutěži.

Samotný duel začal svižně a několika náznaky šancí před oběma brankáři. Na konci sedmé minuty si hosté zahráli svou první přesilovku a již za 14 vteřin ji dokázali zužitkovat. Kumstát na modré čáře posunul puk na Němce, který propálil Jaroslava Hübla v domácí svatyni. Karlovarští fanoušci ještě slavili úspěšného střelce a po 32 sekundách bylo díky Vopatovi vyrovnáno. Na začátku 10. minuty po skvělém průniku průbojného Gerháta zakončoval ze vzduchu Heinisch, Sáblík ho však vychytal.

Na začátku 11. minuty zahákoval Parýzek unikajícího Černého, který sice své sólo ke gólu nedovedl, ale bylo nařízeno trestné střílení. Jenáček při něm zvolil rozjezd k postrannímu mantinelu a rychlou střelou zápěstím propasíroval puk skrze Sáblíka. Podobná situace přišla i v 16. minutě, kdy unikajícího Lukeše sekl Tribuncovs, jenže Lukeš uspěl a zvýšil na 3:1. Hosté si vzali oddechový čas. První dějství ale skončilo předčasně, neboť v čase 16:58 hráči vysklili díl plexiskla z bočního hrazení.

Zmar hostí krátce po odehrání zbytku úvodní části a výměně stran nejlépe dokumentoval Melenovský, když se řítil sám na Jaroslava Hübla, ale na chvíli ztratil stabilitu. I proto bylo jeho zakončení bez důrazu a bez šance na úspěch.

Ve 28. minutě po závaru před brankovištěm Litvínova a následné dorážce hostí přistál plachtící kotouč na horní tyčce za zády Jaroslava Hübla, Gureně na druhé straně vychytal Sáblík, ale domácí bek byl ve své šanci faulován Čuttou a Litvínov hrál přesilovku, v níž své jubileum přikrášlil gólem Reichel a v hostující brance vystřídal Sáblíka dnešní náhradník Mensator.

Snížení mohla přinést akce ze 36. minuty, kdy Kumstát hledal v přesilovce Pletku před prázdnou brankou, ale dal mu puk na brusle a Pletka nedokázal kotouč vůbec usměrnit. Před druhou přestávkou mohli přidat pátý gól bekhendem Jenáček a Lukeš; v prvním případě si však poradil Mensator, ve druhém mířil domácí forvard v koncovce přečíslení dvou na jednoho mimo.

Na začátku 42. minuty snížil po Melenovského přihrávce v pádu Kuběna, když přehodil Hübla. Odpovědět mohl ihned Punčochář, Mensatora však nepřekonal. Když přidal v 50. minutě Jenáček z mezikruží gól na 5:2, zdálo se být rozhodnuto. Hosté se však nevzdali. Za necelou minutu snížil po pěkné kombinaci do prázdné branky Melenovský a zahájil tím velkou stíhací jízdu Západočechů.

Zatímco se většina hostujících vlajkonošů věnovala bitce s policií, přišel vzápětí další gól z hokejky Deje a zápas dostal nový náboj. Akce střídala akci na obou stranách kluziště, ale trefili se opět hosté, když se prosadil Košťál. Na konci 58. minuty musel na trestnou lavici Kroupa a po 22 vteřinách se znovu trefil Košťál a dokonal tak obrat.

Hosté přesně minutu před koncem základní hrací doby přidali i sedmý gól, ale povedlo se jim to pouze díky basketbalovému doskoku a tím pádem rukou. Vykolejený Litvínov sáhl ještě k oddechovému času, ale na vyrovnání už nedosáhl.

HC Benzina Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:6 (3:1, 1:0, 1:5)
Branky a nahrávky: 8. Vopat (J. Černý, Trávníček), 11. Jenáček z trestného střílení, 16. Lukeš (Švarný), 30. Reichel (Kroupa, Jánský), 50. Jenáček (Skuhrovec, Kubinčák) - 8. Němec (Kumstát, Skuhravý), 42. Kuběna (Melenovský, Zaťovič), 51. Melenovský (Kuběna, Tribuncovs), 52. Dej (Němec, Pech), 55. Košťál (Skuhravý, Němec), 59. Košťál (Tribuncovs). Rozhodčí: Svoboda, Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 5985.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, Trávníček, Vopat - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Bojer, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Karlovy Vary: Sáblík (30. Mensator) - Němec, Tribuncovs, Čutta, Parýzek, Prošek, Hájek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Pletka - Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Antonik, Kverka a Kněžický.

Reklama

Související témata: