Hlavní obsah

Sparťanský střelec Ton: od pláče k exhibici

Vladimír KolářSport.czPrávo

Petr Ton byl hlavní postavou Sparty v jejím nedělním utkání v Třinci, kde Pražané vyhráli i druhý zápas pod vedením kouče Davida Volka. A velkou měrou se o to přičinil právě vyhlášený střelec Ton - dvě branky vstřelil sám, další tři připravil svým spoluhráčům.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Útočník hokejové Sparty Petr Ton přihrává spoluhráči.

Článek

„V první třetině jsem neproměnil nájezd na domácího brankáře, moji bekhendovou střelu chytil. Ve druhé při přesilovce pět na tři jsem netrefil ani prázdnou branku. Musel jsem si sám nad sebou trošku pobrečet,“ přiznal Ton jak krušné byly jeho chvíle až do závěru druhé třetiny. „Zlom přišel zčista jasna. S notnou dávkou štěstí jsem trefil skákající puk a dal gól.“

Sparta se Tonovou brankou dostala do vedení 3:2. Na začátku třetí třetiny ale krutě chyboval její gólman Chábera a Třinec skóre srovnal. Jenomže Ton už měl optimální provozní teplotu. Za minutu přihrál na gól Výbornému, záhy i Netíkovi a nakonec dalším svým přesným projektilem skóre pečetil.

<tbody><tr class="invert"><td>Sestava 22. kola extraligy podle Sport.cz: </td></tr><tr><td>J.Sedláček (Zlín-4) - O.Němec (Karlovy Vary-2), J.Vykoukal (Sparta-2), <em><strong>P.Ton (Sparta-2)</strong></em>, V.Růžička (Slavia-1), A.Podkonický (Liberec-1). </td></tr></tbody>

S novými trenéry Sparta vyhrála i druhý zápas venku. „Pro nás velice důležité bylo páteční úporně vybojované vítězství v Karlových Varech. Dneska nám pomohlo i štěstí, to si musíme říct. A také nezapomenout, že pořád je co zlepšovat, naše hra určitě není ideální,“ pravil hrdina utkání.

„Když vezmu v jakém psychickém stavu hráči byli, když jsme poprvé mezi ně přišli, tak po těch našich dvou společných zápasech během tří dnů a cestování napříč republikou před nimi smekám,“ pousmál se druhý trenér Sparty Miloš Holaň. 

Reklama

Související témata: