Hlavní obsah

Novým koučem mistra z Karlových Varů se stal podle očekávání Hynek

KARLOVY VARY

Novým trenérem hokejistů Karlových Varů byl jmenován Pavel Hynek, který nahradí na střídačce v sobotu odvolaného Josefa Palečka. Společně s Hynkem, jenž pro změnu v minulém týdnu předčasně ukončil své angažmá v pražské Spartě, povede úřadujícího mistra Václav Baďouček. Ten pro změnu nedávno odešel z Brna a karlovarské prostředí dobře zná, v minulosti zde už působil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost karlovarských hokejistů - ilustrační fotografie

Článek

Devětatřicetiletý Pavel Hynek zůstal bez angažmá pouhé čtyři dny, vždyť teprve ve středu jej odvolala z funkce pražská Sparta. Smlouvu s Karlovými Vary do konce sezóny 2010/11 by měl podepsat v úterý a o den později poprvé povede v novém působišti trénink. V pondělí i v úterý má totiž tým díky reprezentační přestávce volno.

"Pavel Hynek svoji kvalitu prokázal v minulé sezóně na střídačce Plzně, se kterou se probojoval až do semifinále play-off. Jde o mladého a perspektivního trenéra, se kterým jsme se dohodli na spolupráci až do konce sezóny 2010/11," uvedl v oficiálním prohlášení prezident HC Energie Ladislav Trubač.

Hynkovým asistentem bude Václav Baďouček, jenž v Karlových Varech působil do konce sezóny 2007/08. Poté však odešel do Znojma a letos stál na střídačce Brna, v minulém týdnu ale na vlastní žádost tým opustil. "Zná zdejší prostředí a především zná převážnou část mužstva z předešlého působení v klubu," tvrdí Trubač.

Ten se společně s dalšími členy vedení karlovarského klubu a za požehnání majitele Karla Holoubka a generálního partnera společnosti Sokolovská uhelná rozhodl odvolat dosavadní trenéry Josefa Palečka a Mikuláše Antonika po páteční domácí prohře s pražskou Spartou. V neděli v Litvínově vedl Energii jen Antonik společně s Jaromírem Kverkou. Jediným, kdo zůstal ve své funkci, je trenér brankářů Pavel Kněžický.

Hynek s Baďoučkem se na střídačku Karlových Varů poprvé postaví v pátek 13. listopadu a bude to vskutku zajímavá premiéra. Soupeřem Energie budou totiž České Budějovice, které poprvé povede František Výborný, až do minulého týdne Hynkův asistent ve Spartě.

Reklama

Související témata: