Hlavní obsah

Hynek: Z angažmá v Karlových Varech mám dvojnásobnou radost

PRAHA

Zrovna byl na cestě do pražských Holešovic, aby na zimním stadiónu udělal definitivní tečku za svým angažmá ve Spartě. Pavel Hynek se totiž od pondělí stal novým trenérem v Karlových Varech, takže si od hokeje odpočinul pouhé čtyři dny. "Tak rychle jsem žádné nabídky neočekával, přece jen jsem ještě trávil zklamání ze Sparty," přiznal v rozhovoru pro Sport.cz Hynek.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenéři Pavel Hynek a František Výborný. Oba už vyměnili Spartu za jiné kluby

Článek

Jak probíhaly vaše námluvy s Karlovými Vary? 

Po odvolání Josefa Palečka se najednou ozvaly Karlovy Vary s nabídkou. Nečekal jsem, že se tak rychle někdo ozve. Po ukončení angažmá ve Spartě jsem ještě trávil zklamání z nevydařené sezóny.

Vzal jste si nějaký čas na rozmyšlenou?

Dva dny se pak řešilo oficiální ukončení mé smlouvy se Spartou, která původně platila až do konce dubna. Dnes ráno mi Petr Bříza zavolal, že je vše připraveno. Takže dohodě s Karlovými Vary už nic nebránilo v cestě.

Přece jenom to byla asi nezvyklá situace. Sotva pár dní po konci jednoho angažmá kývnout na další. Nezvažoval jste, že si dáte od hokeje raději menší pauzu?

Po ukončení ve Spartě jsem předpokládal, že mám před sebou půl roku volna. Ne že bych na hokej zanevřel, určitě bych i dál chodil na zápasy... Ale nějaké nabídky jsem vůbec neočekával a že přišla, a navíc z Karlových Varů, to mi udělalo dvojnásobnou radost.

Z jakého důvodu?

Protože si myslím, že Karlovy Vary jsou stabilní extraligový klub, který dělá svou práci na úrovni. A navíc má kvalitní kádr.

Jenže teď se hodně trápí, v tabulce jsou Vary až dvanácté...

Já bych se nerad pouštěl do nějakých hodnocení. Abych nebyl nekolegiální.

Musíte ale nějak vnímat současnou situaci, kdy se Varům nedaří, navíc inkasují spoustu branek... 

Zatím jsem neměl možnost pídit se po podrobnostech, toho času nebylo zase tolik. Samozřejmě jsem Vary během sezóny sledoval, ale pouze jako soupeře. Teprve reprezentační přestávka mi dá možnost poznat mužstvo podrobněji. Ale nemyslím si, že to pro mne bude velký krok do neznáma. Některé kluky jsem měl možnost poznat v juniorské reprezentaci nebo i při mých dalších angažmá.

Není to ta klasická "mistrovská kocovina", kterou už v minulosti zažila řada klubů? Už kolikrát se stalo, že tým po zisku titulu zažívá v další sezóně jedno zklamání za druhým.

Také už mě to napadlo. Hodně se to i omílá v médiích a může to tak být. Ostatně já jsem už stejnou situaci zažil ve Spartě s Vencou Sýkorou, když jsme nejprve získali titul a v další sezóně se začali tak propadat tabulkou, až jsme v klubu skončili.

Jaké nejbližší kroky jsou teď před vámi?

Zrovna teď jedu na Spartu ukončit smlouvu a potom na mne má čekat Česká televize, která chce udělat rozhovor. Taky mám dnes plno nevyřízených hovorů, už jsem musel dvakrát dobíjet mobilní telefon... Zítra pojedu do Varů, abych se setkal s realizačním týmem a seznámil se s novým prostředím.

Reklama

Související témata: