Hlavní obsah

Salfický v Plzni končí, do útoku se vrací Vostřák

PRAHA

Několik změn proběhlo během reprezentační pauzy u hokejistů extraligové Plzně. Skončila měsíční výpomoc ústeckého brankáře Dušana Salfického, do první ligy se zřejmě přesune i americký obránce Jim Jackson. Naproti tomu se na západ Čech vrací zkušený útočník Pavel Vostřák ze švýcarského Neuchatelu.

Článek

„Vypršela měsíční domluva klubů o mém střídavém startu, už zase trénuju v Ústí. Co bude dál, je věcí případné dohody obou vedení. Když se Plzni uzdravil Pöpperle a je tam zpátky i juniorský reprezentant Francouz, nevím, jestli o mě bude ještě zájem. Chystám se zase na první ligu,“ uvedl 37letý Salfický, který se během devíti utkání v nejvyšší soutěži prosadil do popředí statistik s úspěšností zásahů přes 93 procent.

Plzeň ale hlásí staronovou posilu do útoku. Po krachu druholigového švýcarského Neuchatelu se vrací 36letý Pavel Vostřák. „Už v pátek by se měl objevit na tréninku a počítáme s tím, že sezónu dohraje u nás a bude střílet góly jako na jaře v play-off,“ prozradil sportovní ředitel Milan Tichý a připustil možnost obnovení útoku Vostřák, Straka, Vlasák.

Při dvouzápasovém testu v Plzni však trenéra nepřesvědčil americký obránce Jackson, klub teď jedná o možnosti jeho přesunu do prvoligového Chomutova. „Aby tam ale mohl jít na hostování a my si ho pak v případě potřeby mohli stáhnout do Plzně, musel by podle ligových pravidel u nás měsíc působit. Takže teď hledáme cestu, jak celou situaci vyřešit,“ řekl Českému rozhlasu Tichý.

Reklama