Hlavní obsah

Asistentem trenéra Pazourka u brněnských hokejistů bude Trličík

BRNO

Mojmír Trličík bude novým asistentem trenéra Pavla Pazourka u extraligových hokejistů Komety Brno. Pětačtyřicetiletý kouč nahradí Václava Baďoučka, jenž minulý pátek po porážce Brňanů se Slavií Praha požádal o předčasné ukončení smlouvy a následně zamířil ve stejné funkci do Karlových Varů.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno

Článek

"Nechtěli jsme výběr asistenta uspěchat, hlásilo se nám více kandidátů na volné místo. Dali jsme přednost zkušenému Mojmíru Trličíkovi. Očekáváme od něj, že společně s Pavlem Pazourkem vyvede tým ze současné krize," řekl ve středu ČTK majitel posledního klubu extraligové tabulky Libor Zábranský.

Trličík v minulosti působil v roli asistenta reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika, vedl také českou dvacítku. Naposledy trénoval hokejisty Liptovského Mikuláše, kde v říjnu předčasně skončil. V extralize se poprvé objevil před deseti lety jako asistent ve Vítkovicích.

Od 11. kola chybí v sestavě Komety obránce Robert Kántor, který nechtěl jako jediný z kádru přistoupit po nevydařeném startu do extraligy na plošné snížení odměn. Podle stránek brněnského klubu se přitom hájil tvrzením o své bezchybné výkonnosti, ve fyzických testech však následně vykázal průměrné až podprůměrné výsledky.

V deseti odehraných zápasech si Kántor nepřipsal ani bod, na kontě měl šest minusových bodů za účast na ledě při obdržených brankách a 12 trestných minut. Vedení Komety tvrdí, že Kántorův postoj má na tým negativní dopad, proto zkušený obránce v současné době v extralize nenastupuje.

Reklama

Související témata: