Hlavní obsah

Trenér Kladna Müller nabídl rezignaci, vedení klubu ji odmítlo

KLADNO

Trenér hokejistů Kladna Zdeněk Müller v minulých dnech nabídl vedení klubu rezignaci, ale funkcionáři předposledního celku extraligové tabulky ji nepřijali. Tým Geus Okna před současnou reprezentační přestávkou získal ze zápasů s Mladou Boleslaví, v Pardubicích a se Zlínem jediný bod. Na třináctém místě má devítibodový náskok před poslední Kometou Brno.

Článek

Müller se sešel kvůli nastalé situaci s prezidentem klubu Jaromírem Jágrem starším a generálním manažerem Otakarem Černým mladším. "Sešli jsme se hned v neděli po utkání a také v úterý. Řekl jsem panu Jágrovi a panu Černému, že by bylo nejlepší, kdyby tým vedl někdo jiný," řekl klubovému serveru trenér Müller.

Před dvěma roky také nabídl odstoupení z funkce, nakonec se ale Kladno po slabém začátku rozjelo a z poslední příčky se vyhouplo až na osmé místo, takže se dostalo do play off. "Nechci znovu poslouchat fanoušky, jak mě posílají pryč. Dělám pro mužstvo všechno, co mohu. Nehrajeme špatně, ale nedáváme góly, to nás strašně sráží. Ovšem nedokážu to ovlivnit a změnit," doplnil Müller.

Černý s Jágrem měli pohovory s hráči, kteří se za trenéra postavili. "Před dvěma lety se nám trpělivost vyplatila a věříme, že tomu tak bude i teď. Hrajeme lépe než před dvěma roky. Ve většině zápasů jsme byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem, v několika prohraných jsme byli i lepší. Zlepšíme koncovku a půjdeme výsledkově nahoru," řekl Černý.

Reklama

Související témata: