Hlavní obsah

Ujčíkovo zranění je vážnější, musí na operaci

PRAHA

Komplikovanou zlomeninu zápěstí hokejisty Viktora Ujčíka po nedělní nehodě na motorce prokázalo úterní vyšetření v jihlavské nemocnici, nezbytná je operace.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Na hokejové souboje si bude muset Viktor Ujčík (vlevo) na delší dobu nechat zajít chuť.

Článek

"Právě se řeší převoz do Prahy, aby zákrok provedl klubem vybraný specialista. Mám pohmožděné rameno, hučí mi v hlavě po silném otřesu mozku, ale ta ruka je asi nejvážnějším zraněním. Prostě nic moc," sděluje skleslý 31letý sparťanský útočník, který na motorce Honda 600 nezvládl v lese nedaleko Telče pravotočivou zatáčku, vjel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího vozu Škoda Favorit.

Z nehody si moc nepamatuje, jeho poslední myšlenka byla, že by měl na silnici pokryté listím začít brzdit. "Probral jsem se ale až na zemi teprve, když přijížděla sanitka. Snad ji zavolal řidič toho favorita, nakonec jsme si podali ruce. Všichni říkají, že jsem měl štěstí a že mi přilba zachránila život. Už jsem ale slíbil ženě, že dál nebudu pokoušet osud. Motorky jsou u nás v rodině nyní tabu," tvrdí hráč, jenž stále cítí, jak silně se o nádrž motorky praštil do rozkroku. Luxusní stroj je na odpis, škoda přesahuje 320 tisíc korun.

Lékař Sparty Bobula odhadl dobu Ujčíkovy rekonvalescence minimálně na pět týdnů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice