Hlavní obsah

Do Mladé Boleslavi míří finský útočník Virkkunen

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí finský útočník Teemu Virkkunen. Podle finského serveru Satakunnan Kansa se třicetiletý hráč dohodl na kontraktu do konce sezóny, který by měl vstoupit v platnost po absolvování měsíční zkoušky. Odchovanec Kärpätu Oulu působil v uplynulých dvou sezónách v Ässätu Pori.

Článek

"Jsem rád, že jsem po šestiměsíčním tréninku našel nový klub. O městě moc nevím, ale česká extraliga je kvalitní soutěž a doufám, že dostanu příležitost ukázat své kvality," prohlásil Virkkunen. V minulé sezóně odehrál za Ässät včetně bojů o udržení 39 utkání a nasbíral pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Ve finské nejvyšší soutěži hrál také za Blues Espoo, SaiPu Lappeenranta a Tapparu Tampere. Nejvíce se mu dařilo v sezóně 2004/05 v Ässätu, kdy zaznamenal v 58 zápasech 35 bodů za 17 tref a 18 asistencí. Na zahraniční angažmá se vydává bývalý juniorský reprezentant Finska poprvé. V Mladé Boleslavi se potká s krajanem Esou Lehikoinenem, který posílil defenzivu Bruslařského klubu na konci září.

Reklama

Související témata: