Hlavní obsah

Obránce Tůma přichází na zkoušku do Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový obránce Martin Tůma se bude ucházet o smlouvu v Českých Budějovicích. Čtyřiadvacetiletý zadák, který je bez angažmá, přichází do kádru Mountfieldu na týdenní zkoušku. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Českých Budějovic

Článek

"Nejpozději v pondělí se rozhodneme, zda Martina angažujeme, či nikoliv. Má týden na to, aby přesvědčil trenéry," uvedl sportovní manažer klubu Jaroslav Jágr. Tůma v minulé sezoně působil v prvoligovém Ústí nad Labem, pak se zapojil do přípravy extraligového Litvínova, ale nakonec se do jeho kádru neprosadil.

V sezóně 2007/08 Tůma v extralize v dresu Litvínova působil a ve 40 zápasech vstřelil jednu branku. Bronzový medailista z mistrovství světa hráčů do dvaceti let z Grand Forks z roku 2005 odehrál i jeden zápas za Litvínov v nejvyšší soutěži před čtyřletým působením v zámoří.

V roce 2003 jej draftovala v pátém kole Florida, ale do NHL se neprosadil. V letech 2003 až 2007 působil za oceánem nejdříve v juniorské OHL v Sault Ste. Marie a pak na farmách v AHL v San Antoniu a Rochesteru i v ECHL v celku Florida Everblades.

Reklama

Související témata: