Hlavní obsah

Hadamzcik vyfasoval pokutu za kritiku sudího

Martin Kézr

Pokutu 10 tisíc korun dostal kouč hokejové Sparty Alois Hadamczik za kritiku výkonu rozhodčího Boliny bezprostředně po nedělním extraligovém utkání s Třincem. Finační postih za něj ale uhradí klub.

Foto: Internet

Trenér Sparty Alois Hadamczik dostal pokutu 10 tisíc korun.

Článek

"Bolina pískal tak, že se každý cítil ukřivděný. Hráči nevěděli, co si na ledě mohou dovolit. Nejdřív pustil fauly na nás, a pak netrestal zákroky, co děláme my. Jeho vinou narůstala na ledě nervozita a nevraživost mezi hráči," tvrdil Hadamczik po vítězství svého týmu 5:3.

"Ze strany trenéra Hadamczika došlo k porušení článku rozpisu soutěže, který v den soutěže nedovoluje vyjadřovat se k výkonům sudích," objasnil ředitel extraligy Stanislav Šulc. "Pokutu za Hadamczika zaplatíme, už jen proto, že jsme podpořili jeho názor a souhlasili s ním, byť nám bylo jasné, že ten postih hrozí," uvedl sparťanský ředitel Luboš Koželuh.

Jednat se bude i o třineckém asistentovi

Disciplinární komise bude ještě řešit chování asistenta třineckého trenéra Aleš Macha, jenž měl sudího Bolinu hrubě urazit při odchodu z ledu, když jej podle zápisu o utkání nazval "zkurvysynem".

Šéf komise rozhodčích Halas si ve středu spolu se Šulcem prohlédnou videozáznam z nedělního zápasu a jestliže shledají, že se Bolina dopustil při řízení chyb v rozhodování, nemine ho finanční pokuta či odebrání delegací na další zápasy.

Reklama

Související témata: