Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:1Nedorost vystřelil hokejistům Liberce výhru nad posledním Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Podkonický 1 : 0
12. Erat 1 : 1
56. Nedorost 2 : 1

PRAHA

V úspěšné sérii pokračují hokejisté Liberce. Bílí tygři v úterní předehrávce 25. kola O2 extraligy porazili poslední Brno 2:1, vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Václav Nedorost. Severočeši tak v tabulce poskočili na sedmé místo, mají ale o jeden odehraný zápas více. Brno je nadále poslední, na 13. Kladno ztrácí devět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Václav Nedorost z Liberce (čelem) se raduje se spoluhráčem Milanem Bartovičem.

Článek

Severočeši v úterý začali ve velkém stylu a v úvodní desetiminutovce prakticky nepustili hosty do svého obranného pásma. Na ledě se odehrával hlavně souboj mezi libereckými střelci a gólmanem Trvajem. Poprvé se Trvaj vyznamenal již na začátku druhé minuty, kdy proti němu neuspěl v dobré pozici ani nadvakrát Bartovič. Mezi nejaktivnější ostřelovače patřil Nedvěd, který se po zranění vrátil do sestavy, ale také s jeho pokusy si Trvaj dokázal poradit.

V deváté minutě se zdálo, že první oslabení domácích alespoň na chvilku otupí jejich ofenzivní snažení, ale opak byl pravdou. Z trestu obránce Spillera uplynulo pouhých deset vteřin a Podkonický při přečíslení dvou na jednoho spolu s Nedvědem propálil Trvaje. Zaskočená Kometa sehrála špatně i následnou pokračující přesilovku, přesto se v jejím závěru dostal do šance Dlouhý, ovšem Pinc ho vychytal.

V začínající 12. minutě se Jihomoravané přece jen dočkali vyrovnání. Zakolísání Dernera využil Erat, dokázal se natlačit až před branku a s trochou štěstí překonal Pince. S ohledem na průběh hry překvapivé vyrovnání Liberec nevykolejilo a nadále hodně zaměstnával Trvaje, jenž byl však bezchybný.

Klimenta Trvaje neprostřelil

I druhá třetina se odehrávala za trvalé převahy Bílých Tygrů. Na konci 28. minuty jim mohl v přesilovce vrátit vedení Klimenta, ale Trvaje tváří v tvář neprostřelil. V 35. minutě po naznačení střely připravil Podkonický šanci pro Nedvěda, Trvaj však okrajem betonu vytěsnil puk do bezpečí. Vzápětí se na druhé straně v situaci jeden na jednoho prosadil k nebezpečné střele Bourret a pořádně protáhl Pince.

Na začátku třetího dějství hráli Liberečtí přesilovku, Trvaje však prověřili především střelami z větší vzdálenosti a bez úspěchu. Brňané byli i nadále pod tlakem, který nebyl tak drtivý jako v úvodu zápasu, ale dopředu se dostávali jen sporadicky.

Rozuzlení přinesl závěr 56. minuty, kdy po akci Bartoviče a jeho několikrát odražené střele při signalizované početní výhodě doklepl puk za Trvajova záda z bezprostřední blízkosti Nedorost. Pojistku mohl přidat Nedvěd, ale neuspěl. Po závěrečné siréně si ještě hostující Novák vysloužil trest na deset minut za protesty, jeho spoluhráč Ovčačík dokonce na pět minut a do konce utkání za krosček.

Hokejová O2 extraliga, 25. kolo:
Liberec - Brno 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)on-line
Branky a nahrávky: 9. Podkonický, 56. Nedorost (Bartovič, Kašpařík) - 12. Erat (Koma, Dopita). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:4, navíc Novák 10 min., Ovčačík (oba Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5257.
Liberec: Pinc - Hunkes, Holub, DeSantis, Čakajík, Jareš, Derner, Rýgl, Spiller - Klimenta, P. Nedvěd, Podkonický - Bartovič, Kašpařík, Nedorost - Blatný, Plodek, Víšek - Bárta, Dušek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Richter, Zubíček, Houdek, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Ludvík - Varaďa, R. Procházka, R. Dlouhý - J. Svoboda, Bourret, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Trličík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec