Hlavní obsah

Liberec - Kladno 8:1Liberec rekordní osmigólovou sprchou ve druhé třetině přejel Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Bartovič 1 : 0
25. Bartovič 2 : 0
26. Nedorost 3 : 0
26. Klimenta 4 : 0
31. Derner 5 : 0
31. Holub 6 : 0
37. Klimenta 7 : 0
38. Víšek 8 : 0
54. Horna 8 : 1

PRAHA

Hokejisté Liberce pokračují na vítězné vlně, když si ve čtvrteční předehrávce 23. kola O2 extraligy připsali již čtvrtou výhru v řadě, na svém stadiónu jednoznačně přehráli Kladno 8:1. Ke třem bodům přiblížila Severočechy především mimořádně vydařená druhá třetina, ve které domácí překonali kladenskou defenzivu osmi góly a vytvořili rekord české nejvyšší soutěže. Dvěma brankami se zaskvěli Milan Bartovič s Tomášem Klimentou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Liberce z branky do kladenské sítě

Článek

Do první šance se dostalo Kladno, které přivítalo zpátky v sestavě gólmana Kopřivu a zkušeného útočníka Procházku, ale Kalla zblízka bekhendem Pince nepřekonal. Při Frolíkově vyloučení mohl v šesté minutě otevřít skóre liberecký kapitán Nedvěd, který měl před sebou odkrytou branku, ale trefil jen tyč. V polovině úvodního dějství při další přesilovce nejprve přišli Bílí Tygři o Nedorosta, který si po Mudrochově čistém bodyčeku poranil rameno, pak v další dobré pozici minul Klimenta.

Domácí měli jasnou střeleckou převahu, ale v 15. minutě mohli inkasovat. Frolík ale v přečíslení dvou na jednoho volil místo přihrávky na Bělohlava střelu z úhlu. Svou převahu ale domácí zúročili ve druhé třetině, v které rychle utkání rozhodli. Měli však nejdříve štěstí, že Rudovský sám před Pincem minul pravou tyč liberecké branky.

Ve 23. minutě už ale skórovali domácí. Rýglova střela skončila za zády povyjetého Kopřivy, puku se zmocnil před bránícím Trončinským Bartovič a zasunul puk do branky, než ji kladenský bek posunul. Regulérnost gólu potvrdil videorozhodčí. Kladenští pak mezi 25. a 26. minutou inkasovali ještě třikrát během 78 vteřin a bylo rozhodnuto.

Rozvrácená obrana nechala Kopřivu napospas soupeři

Nejdříve předložil Kašpařík kotouč při vyloučení Dlouhého volnému Bartovičovi, který zaznamenal svou druhou trefu v krátkém sledu. Rozvrácená obrana nechala gólmana Kopřivu napospas soupeři a další trefy zaznamenali jednoduše Nedvěd a Klimenta. Kopřivu vystřídal Cikánek, jehož v 31. minutě prostřelil od modré čáry v početní výhodě Derner a za 21 sekund ze stejné pozice i Holub.

Liberecký Pinc měl minimum práce, zatímco na 8:0 upravili ještě Klimenta a v další přesilovce Víšek. Hned na začátku závěrečné části trefil ještě tyč Špaček, ale střelecký prach Libereckým zvlhl. Naopak při signalizovaném vyloučením v 54. minutě sebral Pincovi nulu Horna. Kladno prohrálo venku o sedm branek už potřetí v sezóně.

Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno 8:1 (0:0, 8:0, 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 23. Bartovič (Rýgl), 25. Bartovič (Kašpařík, Dušek), 26. P. Nedvěd (Podkonický), 26. Klimenta (P. Nedvěd, Jareš), 31. Derner (Rýgl, Bartovič), 31. Holub (Blatný, Víšek), 37. Klimenta (P. Nedvěd, Podkonický), 38. Víšek (Čakajík, Plodek) - 54. Horna (Bílek, Toman). Rozhodčí: Hribik, Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 4524.
Liberec: Pinc - DeSantis, Čakajík, Hunkes, Holub, Spiller, Jareš, Derner, Rýgl - Klimenta, P. Nedvěd, Podkonický - Bartovič, Kašpařík, Nedorost - Blatný, Plodek, Víšek - Bárta, Dušek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Kladno: Kopřiva (26. Cikánek) - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý, Trončinský - M. Procházka, Patera, Tomajko - Rudovský, Bělohlav, Frolík - Horna, Kalla, Bílek - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice