Hlavní obsah

Dát za patnáct minut osm gólů, to je paráda, usmíval se Bartovič

LIBEREC

Slovenský útočník Milan Bartovič odstartoval dvěma góly nevídanou kanonádu Liberce, který mezi 23. a 38. minutou nastřílel Kladnu osm branek. Stejně jako ostatní aktéři zápasu kroutil hlavou nad nevídaným skóre 8:0 za jednu třetinu, čímž Bílí Tygři vytvořili rekord extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Nedorost z Liberce (čelem) se raduje se spoluhráčem Milanem Bartovičem - ilustrační fotografie

Článek

"To jsem určitě nezažil a nevím, jestli to někdy v nejbližší době zažiju. Dát za patnáct minut osm gólů, to je opravdu paráda," řekl novinářům po utkání Bartovič, který ve 23. minutě dotlačil jako první puk do branky. Za překonaného Miroslava Kopřivu se snažil zaskočit obránce Marek Trončinský, posunul branku, ale sudí si u videorozhodčího prověřili, že se tak stalo až poté, co kotouč přešel brankovou čáru.

"Ten první gól, který nám nakonec uznali, byl důležitý. Pak jsme se rozjeli a začalo to tam padat," pochvaloval si Bartovič, který hned ve 25. minutě po ideální přihrávce Pavla Kašpaříka využil přesilovku a s jedenácti góly si upevnil vedení v týmovém pořadí střelců.

Rekordní představení ve druhé třetině nepřipisoval Bartovič jen střeleckému štěstí. "Vytvářeli jsme si víc šancí, tlačili jsme se víc do brány. Šli jsme tomu štěstí naproti. Po dvou třech gólech už to bylo takové volnější. My jsme byli uvolnění a Kladno zapomínalo na zadní vrátka," připojil Bartovič.

Bílí Tygři přestříleli Kladno v utkání poměrem 46:17, už v první části to bylo 16:6 v jejich prospěch, ale stav byl 0:0. "Myslím, že první třetina byla z obou stran opatrná. Nebylo to ono, co jsme si řekli před zápasem," řekl Bartovič. "V druhé třetině tam z prvních pěti šesti střel spadlo, do čeho jsme plácli. Do třetí třetiny už jsme šli s tím, abychom se nezranili. Bylo to opatrnější, šetřili jsme se na neděli," vysvětlil Bartovič, proč byl konečný výsledek "jen" 8:1.

Liberec už v úterý v předehrávce 25. kola zdolal Kometu Brno 2:1 a navázal na dvě výhry před reprezentační pauzou. Upevnil si tak pozici na sedmém místě tabulky. "Po prvních sedmi zápasech jsme byli na druhém místě. Ale pak se zranil (brankář) Tero Leinonen, vypadli další hráči ze základní sestavy, marodka byla velká a z osmi zápasů jsme sedm prohráli. Teď jsme se stmelili, chytá výborně Marek Pinc. Jeho příchod přinesl nový impulz a on chytá výborně," hledal Bartovič důvody vzestupu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice