Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic prohráli v Boleslavi, na čele je střídá Zlín

PRAHA

Po čtvrteční kanonádě Liberce proti Kladnu v pátek pokračovalo 23. kolo hokejové O2 extraligy. Největší pozornost byla upřena do Karlových Varů, kde se proti sobě postavila ještě nedávno trenérská dvojice Sparty Hynek - Výborný. Úspěšnější byl domácí Hynek. Vítkovice neuhájily první příčku v Mladé Boleslavi, na čele je po výhře nad Brnem střídá Zlín.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hokejistů Zlína

Článek

Zlín hostil poslední Brno, které znovu nezískalo ani bod. Berany poslal do vedení v 9. minutě Kubiš, v závěru zvyšoval Balaštík. Čisté konto vychytal Sedláček. Domácí před vyprodaným stadiónem zvítězili počtvrté v řadě a vyhoupli se na první místo tabulky.

Dosud vedoucí Vítkovice totiž prohrály v Mladé Boleslavi, přestože po dvou třetinách vedly po gólech Kvapila 2:1. Pak ale vyrovnal Sup a svým druhým gólem v zápase rozhodl o vítězství Středočechů jejich kapitán Richard Král.

Před Vítkovice se navíc dostal Třinec, který udolal houževnatou Plzeň. Ta vedla po trefě Jana Kováře, Slezané srovnali v závěru druhé třetiny díky Balejovi a skóre otočil v úvodu třetího dějství Martin Růžička. Západočeši vyrovnali po střele Tvrdíka, všechny čtyři góly padly v přesilovce. Oceláři získali bonusový bod, trestné střílení po faulu na sebe v prodloužení proměnil Vojtěch Polák. Bitku jako z NHL předvedli Kohn a plzeňský Benda. Druhý jmenovaný přesným direktem poslal domácího útočníka do kolen.

Hynek se mohl radovat, porazil Výborného Budějovice

Nejsledovanější duel se hrál pravděpodobně v Karlových Varech, kde se utkali nedávno ještě trenéři pražské Sparty. Radovat se mohl domácí Pavel Hynek, jehož svěřenci i díky třem přesilovkovým gólům porazili České Budějovice s Františkem Výborným na střídačce 5:2.

Trenéři František Výborný (vlevo) a Pavel Hynek v diskuzifoto: Petr Horník

Sparta personální nouzi v ofenzívě vyřešila povoláním Kafky a Bolfa z Berouna a šla bleskově do vedení. Chybnou rozehrávku využil už po 28 sekundách Kratěna. Po vyrovnání Lukeše se situace opakovala a Kratěna opět nezaváhal. Severočeši dokázali otočit skóre na 3:2, ale v úvodu třetího dějství domácí třemi góly v rozmezí 155 sekund rozhodli. Dvakrát (z toho jednou v oslabení) se prosadil Petr Ton. Vítěznou domácí premiéru tak má za sebou trenérská dvojice Volek - Holaň, Sparta s nimi na střídačce vyhrála všechny tři zápasy.

Z vítězství se radoval i druhý pražský celek - Slavia. Uspěla v Pardubicích, výhru 3:2 jí v početní výhodě v prodloužení vystřelil Roth. Dvě asistence si připsal nejproduktivnější hráč ligy Červenka.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA, 23. kolo:
Zlín - Brno 2:0on-line
Branka: 9. Kubiš, 59. Balaštík.
Třinec - Plzeň 3:2 po prodlouženíon-line
Branky: 38. Balej, 42. M. Růžička, 61. V. Polák z trestného střílení - 10. Jan Kovář, 53. Tvrdík.
Ml. Boleslav - Vítkovice 3:2on-line
Branky: 31. a 47. R. Král, 42. Sup - 18. a 23. Kvapil.
K. Vary - Č. Budějovice 5:2on-line
Branky: 2. Skuhravý, 23. Hluchý, 32. a 44. Kuběna, 42. Pletka - 15. a 37. L. Květoň.
Pardubice - Slavia 2:3 po prodlouženíon-line
Branky: 37. Somík, 47. Špirko - 16. Havel, 43. Beránek, 64. Roth.
Sparta - Litvínov 5:3on-line
Branky: 1. a 5. Kratěna, 43. Jan Hanzlík, 44. a 46. Ton - 4. Lukeš, 12. V. Hübl, 39. Kubinčák.
Liberec - Kladno 8:1on-line
Branky: 23. a 25. Bartovič, 26. a 37. Klimenta, 26. P. Nedvěd, 31. Derner, 31. Holub, 38. Víšek - 54. Horna.

Reklama