Hlavní obsah

Kladno se dohodlo s Brandou, odešel naopak jiný útočník Tomajko

KLADNO

Vedení hokejistů Kladna zareagovalo na poslední špatné výsledky týmu v extralize změnou v hráčském kádru. Novou posilou ofenzivy se stal Daniel Branda, který zahájil sezónu v pražské Slavii. Další útočník Jan Tomajko klub naopak opouští a podle kladenského webu bude hrát do konce sezony za prvoligový tým Olomouce.

Článek

Třiatřicetiletý Branda už se zapojil do pátečního tréninku a měl by se objevit v sestavě pro nedělní prestižní souboj se Spartou. V 19 zápasech během hostování ve Slavii z Litvínova si připsal 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí. K dohodě o další spolupráci však nedošlo. V extralize hájil také barvy Sparty a Plzně, zahraniční angažmá si vyzkoušel v ruském Novosibirsku a krátce ve švédské Skelleftee.

Stejně starý Tomajko působil v kladenském dresu od sezony 2007/08. Od té doby sehrál v jeho dresu v základní části 87 utkání a připsal si 25 bodů díky 13 přesným zásahům a 12 nahrávkám. V Olomouci, kde se také narodil, začínal svou kariéru v české nejvyšší soutěži. Posléze hrál také za Vsetín, Spartu a Liberec. V letech 2000 a 2001 se stal s českou reprezentací mistrem světa.

K hráčským změnám přistoupil klub poté, co vyhrál jen dva z posledních deseti zápasů a propadl se na předposlední příčku extraligové tabulky. Ve čtvrteční předehrávce na ledě Liberce navíc Středočeši podlehli vysoko 1:8, když rekordně prohráli prostřední třetinu 0:8. Již před pár dny nabídl svou rezignaci kouč Zdeněk Müller, vedení klubu ji však nepřijalo.

Reklama

Související témata: