Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 5:3Sparta pod Volkem znovu nezaváhala, Litvínov zlomila ve třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kratěna 1 : 0
4. Lukeš 1 : 1
5. Kratěna 2 : 1
11. Hübl 2 : 2
39. Kubinčák 2 : 3
43. Hanzlík 3 : 3
45. Ton 4 : 3
46. Ton 5 : 3

PRAHA

I ve třetím zápase pod novým hlavním koučem Davidem Volkem bodovala hokejová Sparta naplno. Proti Litvínovu ovšem měla namále. Ještě na začátku třetí třetiny prohrávala, nakonec ale zásluhou bleskového obratu slaví výhru 5:3. Třemi body se o to zasloužil Kratěna, dvě branky pak přidal Ton, který za poslední tři duely nasázel už pět branek. Chemici tak po pěti výhrách na ledě soupeřů padli.

Článek

Sparta na svého soupeře od úvodu vlétla a již po osmadvaceti vteřinách šla do vedení. Ačkoliv jí k tomu výraznou měrou dopomohl hostující zadák Kubát. Ten totiž svou rozehrávkou našel hůl Kratěny, který sám před Hüblem nezaváhal. Pražany vedoucí branka nabudila, hostující obrana neustále musela být v permanenci.

O to větší šok přišel ve čtvrté minutě. Chemici se zásluhou Lukešova průniku po levém křídle vůbec poprvé dostali do útočného pásma a Cháberova lapačka máchla proti jeho střele naprázdno. Z vyrovnání se ovšem Litvínovští radovali jen osmdesát vteřin. Po náhodném odrazu postupoval sám na gólmana Kratěna a perfektně provedeným blafákem vrátil Spartě vedení.

Ani po úvodní gólové smršti tempo hry neupadalo. V jedenácté minutě mohl podruhé srovnat Kroupa, Cháberovi pomohla tyč. V téže minutě se hosté branky přeci jen dočkali. Při přesilovce vypálil zpoza obránce Viktor Hübl, Chábera kotouč viděl až v poslední chvíli a zareagoval pozdě.

Sparťanský obrat v úvodu třetí části

Na druhé straně se přes celé hřiště prokličkoval až před Hübla Broš, i kvůli faulu ovšem nezakončil přesně. Ve čtrnácté minutě měla Sparta minutu dlouhou přesilovku pět na tři, a přestože ji nesehrála zle, k úspěchu to nevedlo. I proto, že Výborný místo odkryté klece trefil tyč, Tona pak bleskovým přesunem k druhé tyči vychytal Hübl.

V druhé třetině se hra přeci jen zklidnila, oba týmy si šance vytvářely jen sporadicky. Výjimkou byla 33. minuta, kdy Kratěnovi sebral ve stoprocentní šanci radost z hattricku gólman Hübl. Necelé dvě minuty před druhou přestávkou pláchl po křídle Kubinčák, a přestože si Chábera na puk sáhl, vedení Chemiků 3:2 nezabránil.

Na úvod třetí třetiny by ovšem hosté nejradši co nejrychleji zapomněli. V 43. minutě si vyjel od mantinelu Hanzlík a střelou zápěstím srovnal. A za necelou minutu už Sparta vedla. Přihrávkou zpoza branky našel Výborný Tona a sparťanský kanonýr dělovkou z mezikruží otočil skóre.

Vrchol litvínovského zmaru přišel za necelé dvě minuty. Při vlastní přesilovce unikl Severočechům Ton a po blafáku do bekhendu zvedl kotouč přesně pod horní tyčku. Tři branky od sebe dělily dvě minuty a pětatřicet vteřin. Pražané tak pod koučem Volkem vyhráli i třetí zápas, Litvínov naopak po pěti výhrách na ledě soupeře padl.

HC Sparta Praha - HC Benzina Litvínov 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Kratěna, 5. Kratěna (Koreis), 43. Jan Hanzlík (Kratěna), 44. Ton (D. Výborný), 46. Ton (D. Výborný, Gulaši) - 4. Lukeš (Skuhrovec, Jánský), 11. V. Hübl (Kubinčák, Pilař), 39. Kubinčák (V. Hübl, Jenáček). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9, navíc Vopat a Trávníček oba 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7621.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský. Trenéři: Volek a Holaň.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Kubát (5. Stříteský), Skuhrovec, Kroupa, Punčochář, Gureň - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Trávníček, J. Černý, Vopat - Majdan, Bojer, Gerhát - Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: