Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:2Třinec po zlepšení v závěru udolal Plzeň v prodloužení 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kovář 0 : 1
38. Balej 1 : 1
42. Růžička 2 : 1
53. Tvrdík 2 : 2
61. Polák 3 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince po dvou porážkách zabrali a na domácím ledě porazili Plzeň v prodloužení 3:2. Rozhodující gól vsítil v 61. minutě z trestného střílení Polák, jenž byl sám faulován ve vyložené šanci. Plzeň měla minimálně v první půli zápasu více ze hry, ale nevyužila své příležitosti a už pět zápasů tak čeká na vítězství.

Článek

Oceláři byli pro třinecké publikum dlouho k nepoznání. Z týmu jakoby přes reprezentační přestávku úplně vyprchala pohoda, zaujetí i elán. Plzeň byla v první třetině jednoznačně lepší. Soupeře převyšovala hlavně v pohybu, hosté byli u všeho dříve, ale v osmé minutě jim po nahodilé akci a šanci Květoně musela pomoct tyčka.

Pak už úřadovala západočeská ofenzíva. Přesilovková formace se čtyřmi útočníky zužitkovala hned první početní výhodu, když u odraženého puku byl nejrychleji Kovář. Během dalších tří minut měla Plzeň další vyložené příležitosti, domácí gólman Hamerlík se však překonával: zapotil se s projektilem namlsaného Kováře, nevyzrál na něj střelou mezi betony osamocený Vampola a poté si slovenský gólman smlsl i na bekhendovém blafáku Dvořáka.

Třinec nemohl nalézt svůj herní rytmus. Nepomohlo zařazení čtvrté formace, domácí kazili i jednoduché přihrávky a působili těžkopádně. Jako zjevení v mizérii vypadala šance Zíba, který se po přihrávce Hrabala ocitl sám před Pöpperlem, ale neuspěl. I tak se Třinec v závěru druhé části přece jen prokousal k vyrovnání: Balej si v přesilovce po velké možnosti Cartelliho dojel vyražený puk a po osmizápasové zdravotní pauze oslavil návrat do sestavy gólem.

Čtyřicet slabších minut bylo divákům bohatě vynahrazeno v závěru. Třinec vybruslil ztuhlost a ožil i díky obratu, který v přesilovce zařídil přesnou trefou Růžička. Hra konečně dostala obrátky. Plzeň se s prohrou nemínila smířit, ale Hamerlíka zastihlo utkání v oslnivé formě. Vyrovnání měli na hokejkách Scofield, Vampola i Tvrdík, třinecký brankář byl ovšem proti. Snad na výraz zmaru najel devět minut před koncem do domácího gólmana Heřman a vyprovokoval hromadnou bitku, při níž do sebe současně bušily tři znesvářené páry.

Hostům to však vyneslo vyrovnání. Třinec šel vzápětí na 93 sekund do tří, ale už v oslabení čtyři na pět tečoval Hanzlíkovu ránu do sítě Tvrdík. Ještě v řádné době mohli rozhodnout Bomersback a při závěrečném tlaku Ocelářů i Růžička, šance však zůstaly nevyužity.

Prodloužení však už po 49 sekundách ukončil Polák, který byl sražen ve vyložené příležitosti a sám proměnil trestné střílení.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 3:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Balej (Cartelli, Bonk), 42. M. Růžička (Hrabal, Zíb), 61. Polák z trestného střílení - 10. Jan Kovář (Straka, Bomersback), 53. Tvrdík (Jiří Hanzlík). Rozhodčí: Hradil, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:11, navíc Kohn - Benda oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 3511.
Třinec: Hamerlík - Cartelli, Výtisk, Seman, Malec, Zíb, Hrabal, 28. až 40. min. navíc Lojek, Andersons - Balej, Polák, Bonk - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - 28. až 40. min. navíc Pospíšil, Kanko, Tomas. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Modrý, Benda, O'Brien, Dobrovolný, Dresler - P. Vostřák, Straka, Adamský - Bomersback, Vampola, Tvrdík - Stránský, Heřman, Dvořák - Hvila, Jan Kovář, Scofield. Trenéři: Jelínek, Razým a V. Vostřák.

Reklama

Související témata: