Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 2:3Slavia dokázala, že se jí v Pardubicích daří, vyhrála v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Havel 0 : 1
37. Somík 1 : 1
43. Beránek 1 : 2
47. Špirko 2 : 2
64. Roth 2 : 3

PARDUBICE

Hokejisté pražské Slavie zvítězili v pátečním 23. kole O2 extraligy na ledě Pardubic 3:2 v prodloužení. Rozhodující branku zaznamenal ve čtvrté minutě nastavení obránce Vladimír Roth.

Článek

Slavia dvakrát v utkání vedla, ale domácí vždy dokázali vyrovnat a nebýt málo produktivních přesilovek, mohli se Východočeši proti Slavii podruhé v sezoně radovat z plného bodového zisku. Místo toho Pražané dobyli led Pardubic pošesté z posledních osmi duelů na východě Čech.

Počáteční oboustranné oťukávání skončilo v sedmé minutě, kdy se k sólu rozjel Hruška, ale na pardubického gólmana nevyzrál. Vzápětí bylo horko před Furchovou brankou, kde roztočila kolotoč Koukalova řada, ale ani zde gólově neudeřilo. Ve 13. minutě šli na trestnou lavici pět vteřin po sobě Vašíček s Červenkou, ale domácí sehráli téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři mizerně. Jedinou šanci v ní měl Sýkora, ale proti jeho střele se vytáhl Furch.

V 15. minutě šel na trestnou lavici domácí útočník Kolář a Pražané za necelou minutu dali domácím ze hry v početní výhodě lekci. Po spolupráci s Červenkou a Kadlecem otevřel skóre Havel. Slavia mohla svůj náskok zvýšit do konce první třetiny ještě jednou při vyloučení Cetkovského. Půlminuty před koncem ale Červenkovu příležitost zmařil Růžička.

Domácí se ubránili na začátku druhé třetiny při vyloučení Divíška. Měli však velké štěstí, protože Kůrkova dělovka ve 24. minutě rozezvučela tyč Růžičkovy branky. Šanci na vyrovnání měl Eaton ve 29. minutě. Pineaultovu střelu stačil Furch jen vyrazit, ale pak perfektně kryl Špirkovu dorážku. Vyrovnání se ale domácí přece jen dočkali ve 37. minutě, kdy po Píšově přihrávce zamotal hlavu soupeřovým hráčům u Furchovv branky Divíšek a jeho výzvu dotlačil za brankovou čáru Somík.

Třetí využitá přesilovka přišla v prodloužení

Na začátku třetí třetiny dostali Pražané další šanci k početní výhodě při vyloučení Havíře a opět ukázali, jak se hraje přesilovka. Beránkova řada rozebrala čtveřici domácích natolik, že slavistický centr neměl problém skórovat do odkryté pardubické branky. Eaton ale tentokrát odpověděl stejnou mincí. Ve 47. minutě potrestal druhé Červenkovo vyloučení pardubický štírek Špirko.

Tento gól opět nastartoval hru do vyšších obrátek. Žádný z celků se nechtěl spokojit s dosavadním stavem a před oběma brankami se střídaly rušné momenty. S blížícím se koncem třetí třetiny stoupla nervozita především ze strany hostí, a tak domácí dostali v 58. minutě další příležitost rozhodnout utkání. Navíc o minutu později byl vyloučen Kadlec a domácí hráli 40 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Nevyužili ji a tak se muselo prodlužovat.

Do pětiminutového nastavení vstoupili Pardubičtí v početní výhodě, ale Furcha nepřekonali. V 63. fauloval pronikajícího soupeře Nakládal a hostům se naskytla výhoda přesilovky téměř do konce prodloužení. Nebylo to ale potřeba, protože slávisté potřetí v utkání využili početní výhodu, když Rothova střela propadla Růžičkovi pod rukou.

HC Eaton Pardubice - HC Slavia Praha 2:3 v prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Somík (Divíšek, Píša), 47. Špirko (Divíšek, P. Sýkora) - 16. L. Havel (Červenka, Kadlec), 43. Beránek (Žižka, Tomica), 64. Roth (Kadlec, Červenka). Rozhodčí: Šindler, Rochette (Švýc.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:3. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: M. Růžička - Jillson, Kočí, Nakládal, Havíř, Píša, MacKenzie, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Pineault - Kolář I, Koukal, Zohorna - Cetkovský, Divíšek, Somík - Rákos, Koukal, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, P. Jelínek, Vondrka - Kubica, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec