Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 3:2Mladá Boleslav porazila Vítkovice 3:2, přestože prohrávala už 0:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kvapil 0 : 1
23. Kvapil 0 : 2
31. Král 1 : 2
41. Sup 2 : 2
47. Král 3 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Vítkovic prohráli ve 23. kole O2 extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:3, přestože vedli ve druhé třetině 2:0. V čele tabulky se tak neudrželi, vystřídal je Zlín, který doma porazil Brno. Před Vítkovice se dostal také Třinec. Po dvou brankách zaznamenali domácí kapitán Richard Král a hostující Marek Kvapil. Král svůj výkon přikrášlil ještě asistencí.

Článek

Domácí začali aktivně a hned po 41 vteřinách si zahráli přesilovku. Vyloučený Burger však mohl na trestné lavici klidně dýchat, Mladoboleslavským se v početní výhodě nedařilo. Středočeši poprvé zahrozili paradoxně až v osmé minutě ve vlastním oslabení. Král dostal na levé straně hodně prostoru a jeho technickou střelu vyrazil Šindelář se štěstím těsně vedle. Král o sobě dal vědět i v 16. minutě. Po Kasíkově střele od modré při přesilovce se k němu odrazil puk, ale v krkolomné pozici minul odkrytou část Šindelářovy branky.

To Vítkovice byly v proměňování šancí prakticky stoprocentní. V 18. minutě při signalizované výhodě se ke kotouči dostal volný Kvapil a bekhendem zakončil zblízka nad ležícího Schwarze. Mladá Boleslav mohla vzápětí vyrovnat, v akci byl znovu Král, jenž se prosmýkl mezi obránci, střelou mezi betony překonal Šindeláře, ale kotouč se odrazil od tyčky.

Druhá třetina odstartovala přesně tak, jak skončila dvacetiminutovka předchozí. Kvapil sice vystřelil ve 23. minutě z pravé strany nenápadně, ale o to byla jeho střela přesnější. Gólman Schwarz bezmocně padl k ledu, když kotouč zazvonil o tyčku a zapadl za brankovou čáru. Svěřenci trenéra Čermáka museli zvýšit aktivitu a v polovině druhé třetiny se dočkali snížení. Šest vteřin před návratem vyloučeného Jurečky se prosadil dorážkou z levé strany Král.

Boleslavští měli od té doby převahu, ale tu nadvakrát přerušilo vyloučení. Středočeši se tak dočkali vyrovnání až na začátku třetí třetiny. Do ní vstupovali hosté v početní nevýhodě, kterou navíc umocnil už po pěti vteřinách hry Voráček vyhozením puku. Domácí tak měli k dispozici téměř minutovou přesilovku pět na tři a hned po 15 vteřinách ji využil Pabiška, snadno skórující z hranice brankoviště.

Hadamczikův tým se nepoučil a hned vzápětí po druhém inkasovaném gólu vyhodil kotouč do hlediště i Stehlík. Další dvojnásobnou přesilovku však domácí nevyužili, Král v největší šanci promáchl před poloprázdnou brankou. Boleslavský lídr byl ale dál k neudržení a ve 47. minutě přeci jen posunul svůj tým do vedení. Kasíkovu střelu od modré tečoval před Šindelářem za jeho záda a měl tak prsty i ve třetím gólu svého týmu.

Tým z města automobilů v dalším průběhu třetího dějství zkušeně kontroloval hru a Vítkovičtí se do výraznější šance nedostali ani při přesilovce v 51. minutě, kdy byl vyloučen Bahenský. V úplném závěru navíc obral hosty o šanci na vyrovnání Klimek, který neudržel nervy na uzdě a po odehrání jednoho ze soubojů nesmyslně poslal rukama k zemi Supa, za což vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Král (Žabka), 41. Pabiška (Král), 47. Král (Kasík) - 18. Kvapil (Strapáč), 23. Kvapil (Ondřej). Rozhodčí: Homola, Kubeš - Kis, Prchal. Vyloučení: 5:6, navíc Klimek (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 3635.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Jindra, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Vrbata, Macho - Bahenský, Gajovský, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Vítkovice: Šindelář - Sičák, Voráček, Kuboš, Trnka, Stehlík, Jurečka, Rehák - Klimek, Burger, Hubáček - R. Hruška, Štefanka, Krenželok - Ujčík, Vrána, Svačina - Strapáč, Roman, Kvapil - Šedivý. Trenéři: Hadamzcik a Konečný.

Reklama