Hlavní obsah

Nevyšlo mi to, litoval Pilař prohry na Spartě

Dlouhou dobu za žádný jiný tým než Spartu v české extralize nenastoupil. V právě probíhajícím ročníku obránce Karel Pilař kývl na nabídku Litvínova a v pátek tak poprvé vyjel na led proti holešovickému klubu. „Byl to příjemný pocit. Zažil jsem tu spoustu pěkných let, všechno tady dobře znám. Rád se sem zase vrátím,“ vyznal se po zápase.

Článek

V úvodu utkání mu ale nejlépe nebylo. Během necelých pěti minut Litvínov inkasoval dvě branky, pokaždé u toho navíc byl na ledě Pilař se svým spoluhráčem z obrany Kubátem. „Nebylo to příjemné. Prostě mi to nevyšlo. V hodnocení plus minus jsem byl celkově asi minus tři,“ sypal si popel na hlavu.

Do poslední chvíle přitom vůbec nebylo jasné, jestli do utkání zasáhne. „Před zápasem jsem přemýšlel, jestli nastoupím, protože jsem taky nakřáplej. Trenéři to nechali na mě, nakonec jsem do toho šel, aby se neříkalo, že se tady bojím hrát,“ vysvětloval svou volbu.

Chemici v průběhu utkání dokázali nepříznivé skóre otočit a do třetí třetiny nastupovali s náskokem jednoho gólu. V ní ale za necelé tři minuty inkasovali tři branky a Sparta si už náskok pohlídala. „Udělali jsme individuální chyby. I rozhodčí podlehli tlaku, šli jsme do oslabení a dostali gól na 3:3, který byl důležitý. Dalšími chybami jsme poté sami Spartě darovali vítězství,“ mrzelo Pilaře.

Reklama

Související témata: