Hlavní obsah

Lepší z premiér byla ta Hynkova

KARLOVY VARY

Trenéři, kteří společně začali sezónu ve Spartě, stáli v pátek večer proti sobě a hodně napjatě prožívali premiéru na střídačkách svých nových týmů. Z pikantního duelu bývalých kolegů vyšel vítězně Pavel Hynek na střídačce Karlových Varů.

Foto: Petr Horník

Trenéři František Výborný (vlevo) a Pavel Hynek v diskuzi

Článek
Fotogalerie

Mistr na domácím ledě porazil Budějovice poprvé vedené Františkem Výborným 5:2 i díky třem využitým přesilovkám. „Inkasovali jsme po žákovských chybách, prohrávali osobní souboje a nebyli tak důrazní před brankou jako karlovarští hráči,“ litoval kouč hostů.

„Vyplatilo se, že jsme na přesilovkách v tréninku hodně dělali,“ zareagoval Hynek, jenž s Výborným před i po utkání prohodil pár slov. „To je přece slušnost, ale nechtěl bych to dostat do nějaké osobní roviny a rozhodně to neberu ani tak, že jsem porazil bývalého kolegu,“ doplnil nový karlovarský trenér.

Výborný taky tvrdil, že utkání nevnímal jako souboj s Hynkem, ale po porážce byl hodně smutný. „Každý kouč si přeje, aby se jeho příchodem něco zlepšilo. Bohužel na naší hře bylo až moc znát, jak si kluci nevěří. Cítím tam jistý blok, hlavně v koncovce,“ připouštěl soužení v jihočeské kabině. „Navíc jsme inkasovali už po 91 vteřinách utkání při dvojitém oslabení, to narušené psychice týmu taky nepomohlo,“ dodal nový kouč Mountfieldu.

Karlovarští dokázali skórovat v úvodu každé třetiny. „Snažil jsem se hráče těsně před zápasem uklidnit, aby nepodlehli nervozitě a povedený vstup nás skutečně hodně nakopnul. Nechci ale po jedné výhře podléhat euforii. Snažíme se jen vrátit k tomu, co Vary v minulosti zdobilo. Líbila se mi tedy i herní důslednost týmu, ale ten zápas byl víc o urputnosti než o kráse,“ přiznal Hynek.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec