Hlavní obsah

Pardubice budou testovat MacKenzieho a Pineaulta do 7. prosince

Kanadští hokejisté Aaron MacKenzie a Adam Pineault, kteří si v pátek odbyli premiéru v extralize, budou na testech v Pardubicích až do 7. prosince. Původně se mělo vedení Eatonu rozhodnout o jejich angažování jen po tréninku v reprezentační pauze, ale kouč Václav Sýkora chtěl oba hráče vidět v zápasech.

Článek

"Po diskuzi s trenéry jsme došli k názoru, že nám v rozjeté sezóně nevyhovoval termín testů, který jsme měli k dispozici. Tato zkouška bude tedy prodloužena, abychom oba hráče mohli mít k dispozici i na extraligové zápasy," řekl klubovému serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Na prodloužení testovacího období se klub dohodl s agenty obou hráčů a stihl vyřídit transferkarty, aby mohli nastoupit už v pátek proti Slavii. "Pro klub je tento výsledek výhodný. Máme více času je poznat a rozhodnout se, zda tu budou až do konce sezony. Hrají tu za finančně výhodných podmínek, klub nic neriskuje," dodal Kusý.

Osmadvacetiletý obránce MacKenzie v minulé sezóně odehrál pět utkání v NHL za Colorado. Převážnou část sezóny strávil na farmě v AHL v Lake Erie Monsters, kde si připsal v 52 utkáních 12 bodů za tři trefy a devět asistencí. Předtím hrál v AHL i za Worcester a Peorii.

Třiadvacetiletý útočník Pineault, jehož draftoval v roce 2004 ve druhém kole jako celkově 46. v pořadí Columbus, odehrál v NHL za Blue Jackets tři zápasy v sezóně 2007/08. V lednu byl vyměněn z Columbusu do Chicaga, ale působil jen v AHL. Za Syracuse a Rockford odehrál v základní části 70 utkání a připsal si 26 bodů za 10 tref a 16 přihrávek. Ve čtyřech utkáních play-off nebodoval.

V Pardubicích už působí americký obránce Jeff Jillson. Kanadský útočník Colby Genoway se po měsíčním hostování vrátil před reprezentační přestávkou do Ilvesu Tampere, kde má smlouvu.

Reklama

Související témata: