Hlavní obsah

Bourajícího Ujčíka Sparta přísně potrestá

Martin Kézr

Hokejista Viktor Ujčík čelí po své nedělní havárii na motocyklu tvrdé kritice ze strany svého zaměstnavatele. Vedoucí funkcionáři Sparty jsou připraveni udělit jednatřicetiletému útočníkovi klubový trest za porušení jednoho z bodů hráčské smlouvy. Hráči se podle něj mají vyhýbat riskantním činnostem.

Foto: Internet

Viktor Ujčík ještě v dresu Plzně (a zdravý)

Článek

Hokejistu navíc nemine policejní vyšetřování nehody, kterou zřejmě zavinil. Ujčík na motorce Honda 600 nezvládl v lese nedaleko Telče pravotočivou zatáčku, vjel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího vozu Škoda Favorit. Vyšetření v jihlavské nemocnici poté prokázalo komplikovanou zlomeninu zápěstí, a hokejista se nevyhne operaci.

"Ještě měl na noze ortézu po zranění kotníku a dělá takové blbiny na motorce," ulevil si ředitel Sparty Luboš Koželuh poté, co se dozvěděl o Ujčíkově nehodě. "Vím, že mi to neprojde, musím nést odpovědnost za své chování," pochopil hráč.

Hadamczik Ujčíka varoval už v Třinci

Ujčíkův malér otrávil i sparťanského kouče Aloise Hadamczika. "Pamatuji, že podobnou bouračku měl už kdysi v Třinci a již tenkrát jsem mu říkal, že si musí uvědomit, že ho živí hokej a ne jízda na motorce, jenže pro něj je ta rychlost za řidítky zřejmě drogou. Jako trenér to beru tak, že jsem trochu zbytečně ztratil hráče a je na vedení klubu, aby situaci řešilo," doplnil kouč Alois Hadamczik.

"Důležitější než nějaký postih je ale nyní Ujčíkovo vyléčení. První zprávy o jeho zdravotním stavu z Jihlavy byly optimističtější, než máme nyní. Problém s rukou vše komplikuje," říkal ustaraně Koželuh.

Reklama

Související témata: