Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:6Jasnou výhru Slavie v Liberci režíroval Červenka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tomica 0 : 1
6. Červenka 0 : 2
17. Kůrka 0 : 3
21. Červenka 0 : 4
26. Havel 0 : 5
31. Dušek 1 : 5
53. Tomica 1 : 6

LIBEREC

Páté vítězné střetnutí v řadě si připsali hokejisté Slavie na libereckém ledě. A velkou měrou se o to zasloužil nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka, který dal dva góly a přidal stejný počet asistencí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů v Liberci Roman Červenka (vpravo) ze Slavie Praha se raduje se spoluhráči.

Článek

„Nebyl to ale jen můj zápas, ale celého týmu. Plnili jsme stanovenou taktiku založenou na dobré obraně středního pásma a brejcích. Všichni odvedli výbornou práci, od gólmana Slipčenka až po posledního hráče, a proto jsme vyhráli. Od začátku jsme měli zápas ve svých rukou,“ hodnotil Červenka vydařené představení Pražanů.

Těm náramně vyšel už vstup do utkání, kdy v rychlém sledu zaznamenali dvě branky. „S tím jsme ani nepočítali. Čekali jsme, že Liberec po nás půjde. Že domácí budou agresivní a budou hodně bruslit. Ale v tom jsme byli lepší. O vítězství jsem byl přesvědčen ale až ve třetí třetině za stavu 6:1,“ líčil slávistický útočník, který svoje čtyři kanadské body nasbíral už do 26. minuty.

„Ale, že bych pomýšlel na nějaký rekord v počtu gólů nebo asistencí, to určitě ne,“ povídal Červenka, jemuž jde k duhu spolupráce s Tomášem Kůrkou. „Daří se nám a nemohu si na nic stěžovat. Tomáš je výborným hráčem, skvěle bruslí, což prokázal i při sólových akcích v Liberci,“ řekl na adresu spoluhráče. S touto dvojicí chodil na přesilovky Lukáš Havel. „I s ním jsme si vyhověli. Přesilovky nám v poslední době docela jdou,“ pokýval hlavou slávistický lídr.

Spokojen byl i asistent trenéra vítězů Jiří Čelanský: „O osudu zápasu rozhodly naše vstupy do prvních dvou třetin. Úvodní část byla z naší strany vůbec nejlepší třetinou v sezóně. Domácí jsme totálně zaskočili a hru jsme kontrolovali.“

Hráli jsme naivně, zlobil se Kalous

Naopak velké rozčarování zavládlo v libereckém táboře. „Tuhle porážkou koušu hodně těžce. Utkání jsme odehráli naprosto naivním způsobem. Hráči vůbec nedodrželi to, co jsme si řekli. Musíme si to pečlivě rozebrat,“ pokrčil rameny trenér Jiří Kalous. „Po vítězství 8:1 nad Kladnem nás Slavia vrátila zpátky na zem,“ hlesl kouč.

„Nepochopitelná porážka. Slavia měla výborně pokryté střední pásmo a rychle nám dala tři góly. Vyškolili nás v produktivitě. Červenkovi jsme dali až moc prostoru, měli jsme ho lépe pohlídat a hrát do těla,“ zamyslel se útočník Milan Bartovič, který za stavu 0:2 neproměnil trestné střílení. „Chtěl jsem zakončit bekhendem, který mi většinou vychází. Ale netrefil jsem ani branku. Byl to zlomový moment, protože po případném snížení na 1:2 bychom se možná dostali do zápasu,“ dodal slovenský forvard.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 1:6 (0:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Dušek (Jareš, Podkonický) - 5. Tomica (Beránek, D. Hruška), 6. Červenka (Kůrka), 17. Kůrka (Červenka, Kadlec), 21. Červenka (Kůrka, Žižka), 26. Havel (Sloboda, Červenka), 53. Tomica (Beránek, D. Hruška). Rozhodčí: Kubeš, Pešina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5, navíc Žižka (Slavia) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Pinc (23. Leinonen) - Holub, DeSantis, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš, Derner - Podkonický, Nedvěd, Klimenta - Bartovič, Kašpařík, Dušek - Víšek, Plodek, Bárta - Špaček, Blatný, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Žižka, Roth, Vašíček, Špelda, Drtina, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, P. Jelínek, Vondrka - Kubica, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Ružička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: