Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 1:2Kometa dala gól po 137 minutách, brala jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Boháč 0 : 1
29. Selingr 1 : 1
65. Vrbata 1 : 2

BRNO

Hokejisté Komety vstřelili v extralize po dlouhých 137 minutách gól. Uprostřed nedělního zápasu s Mladou Boleslaví vyrovnal Pavel Selingr na 1:1 a protože se skóre už poté v řádné hrací době ani v pětiminutovém prodloužení nezměnilo, brali Brňané před svými fandy po nevydařených nájezdech jen bod. Díky němu stáhli na posledním místě tabulky ztrátu na předposlední Kladno na osm bodů.

Článek

„Nemůžeme být ale absolutně spokojeni. Bod je pro nás málo. Je hrozné, že jsme se v posledních třech utkáních trefili jen dvakrát. Přitom střílíme docela dost a vytváříme si i šance. Jenže máloco nám spadne do branky,“ bědoval Selingr. Litoval zejména nevyužité dvouminutové přesilovky ve čtyřech na tři v závěru nastaveného času. „V ní jsme měli rozhodnout,“ měl jasno.

V penaltovém rozstřelu poté zářil mladoboleslavský gólman Marek Schwarz, jehož z brněnských exekutorů překonal pouze Brabenec. „Jsem nadšen, dva bodíky z Brna jsou super. Vždyť Kometa podala výborný výkon. Nájezdy jsou pokaždé veliká loterie, ale mně se při nich v této sezóně daří,“ usmíval se Schwarz.

Pochvalná slova si vyslechl i od boleslavského asistenta Jiřího Šejby. „V klíčových okamžicích nás Schwarz podržel. Penalty jsou pochopitelně i o štěstí, ale my jsme si ho zasloužili za to, jak jsme se předtím dokázali ubránit dvě minuty ve třech proti čtyřem,“ netajil radost.

Kometu, která má předehrané střetnutí v Liberci, čeká teď v extralize týdenní pauza. „V ní musíme na koncovce zapracovat. S jedním vstřeleným gólem se těžko vítězí. Těší mě ale, že se do střeleckých příležitostí aspoň hojně dostáváme. Snad už je začneme od příštího duelu s Karlovými Vary i proměňovat,“ přál si brněnský trenér Pavel Pazourek, jenž postrádal proti Boleslavi zraněného útočníka Šindela. „Trápí ho bolesti zad. Ale snad se dá rychle do pořádku,“ věřil.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Selingr (Dopita, Erat) - 23. Boháč (Nouza), rozhodující nájezd Vrbata. Rozhodčí: Hradil, Souček - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Richter, Zubíček, Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Mojžíš - J. Svoboda, R. Procházka, R. Dlouhý - Erat, Dopita, Selingr - Varaďa, Huml, Vondráček - Brabenec, Bourret, Ludvík. Trenéři: Pazourek a Trličík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Duben, Šterbák, Jiruš, Lehikoinen, Jindra, Frolo - Pabiška, Král, Handlovský - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Bahenský, Macho - Vrbata, Virkkunen, Gajovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: