Hlavní obsah

Kladno - Sparta 1:4Kladno prohrálo popáté za sebou, Spartě podlehlo 1:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Broš 0 : 1
32. Trončinský 1 : 1
46. Ton 1 : 2
57. Langhammer 1 : 3
59. Langhammer 1 : 4

KLADNO

Hokejisté předposledního Kladna podlehli v utkání 24. kola extraligy Spartě 1:4 a prohráli už popáté za sebou. Pražané naopak i ve čtvrtém utkání pod novými trenéry Davidem Volkem a Milošem Holaněm naplno bodovali. Třetí vítězný gól z posledních čtyř duelů si připsal kanonýr Petr Ton.

Článek

Kladenský kotel fanoušků na protest proti neuspokojivým výsledkům týmu nepřišel do hlediště na první třetinu a jen na svém místě vyvěsil transparent: "My chceme Kladno!". Středočeši od konce září, kdy prohráli na Spartě 1:8, neuspěli v jedenácti ze čtrnácti zápasů. V sestavě Kladna se objevili tři nové posily v útoku - Branda z Litvínova, který začal sezónu ve Slavii, a Mrázek s Mikulíkem z prvoligového Ústí nad Labem.

Dlouho se hrálo bez šancí, až v páté minutě vypálil nebezpečně Šmach a Branda se k dorážce nedostal. Možností nepřibylo ani v přesilovkách, když Sparta hrála v úvodní části dvě a domácí jednu. V 16. minutě vyzkoušel Cháberovu pozornost Mrázek. Vzápětí dostali sice sparťané po Brošově akci v závaru puk do branky, ale sudí gól po poradě s videorozhodčím neuznali. Těsně před pauzou neproměnil šanci kanonýr Ton a na druhé straně neskončil gólem ani Stielerův pokus.

Ve 24. minutě podržel Kladno gólman Kopřiva, který vytěsnil Ručinského ránu z levé strany. Domácí se mohli dostal do vedení ve vlastním oslabení. Při Paterově trestu v 29. minutě Bělohlav po sólu vypálil do horní tyče. Švýcarský sudí Rochette sice nejdříve signalizoval branku, ale nakonec po další poradě u videa gól rovněž neplatil.

Skóre otevřel až v 31. minutě Broš, který zpoza branky zasunul puk za Kopřivova záda. Z vedení se ale Sparta radovala jen 67 vteřin, protože Trončinský vypálil pohotově po přejetí modré čáry a přesnou střelou k levé tyči vyrovnal. V 37. minutě vyřešil nebezpečný závar Kopřiva, na druhé straně neukončil své střelecké prokletí v této sezoně Procházka.

Favorizovaná Sparta rozhodla v závěrečném dějství. V 46. minutě po Hromasově akci dorazil puk za Kopřivova záda Ton. Domácí se marně snažili smazat ztrátu. Naopak náskok Pražanů mohli zvýšit opět Ton, který už ale bilanci devíti bodů za šest branek a tři asistence z posledních čtyř zápasů nevylepšil, a Výborný. Langhammer v 57. minutě do odkryté branky přece jen upravil na 3:1. Vzápětí dotlačil puk do sparťanské branky až po odpískání Kuchler, neujala se ani Procházkova rána a 71 sekund před koncem opět snadno skóroval Langhammer, jenž dal výsledku konečnou podobu.

HC Geus Okna Kladno - HC Sparta Praha 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. Trončinský - 31. Broš (Koreis), 46. Ton (Hromas, D. Výborný), 57. Langhammer (Ručinský, Netík), 59. Langhammer (Ručinský, Vydarený). Rozhodčí: Minář, Rochette (Švýc.) - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 3373.
Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský - Branda, Patera, M. Procházka - Bělohlav, F. Mrázek, Mikulík - Horna, Kalla, Bílek - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec