Hlavní obsah

Č.Budějovice - Zlín 3:5Zlín vyhrál v Českých Budějovicích a upevnil si vedení v soutěži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Veselý 1 : 0
24. Rachůnek 1 : 1
36. Sivák 1 : 2
38. Vak 2 : 2
43. Čech 2 : 3
46. Švrček 2 : 4
51. Mikeska 3 : 4
59. Leška 3 : 5

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic prohráli i druhé utkání pod vedením trenéra Františka Výborného. Ve 24. kole nestačili v domácím prostředí na Zlín, jemuž podlehli 3:5. Berani vyhráli páté utkání za sebou a upevnili si vedení v čele extraligy.

Článek

Jihočechům přitom patřil nástup, k němuž nechtěně přispěl i faulující zlínský obránce Švrček. Po třinácti vteřinách přesilovky už domácí vedli, když kotouč zametl zblízka do branky Veselý.

Při dalším střídání vyslal Hřebejk do přečíslení Mikesku s Květoněm, ale Květoň v ideální pozici před Sedláčkem nezpracoval přihrávku. Poté ještě Snopek přízemní střelou od modré zamotal hlavu zlínskému brankáři, ale nápor Budějovic skončil po chybě Micky, jenž v útočném pásmu školáčky ztratil puk a Balán se řítil sám k budějovické svatyni. Překonaného Turka zachránila horní spojovací tyčka.

Následně zápas na minutu opustil ošetřovaný brankář Sedláček a jeho náhradník Štůrala si stihl připsal i dva zákroky. Zbytek třetiny probíhal v režii Zlína, několik nebezpečných skrumáží před Turkem ale gólem neskončilo. Příležitosti měli Hamrlík, Balaštík, Kubiš, Důras i Leška, někdo z nich však neuspěl.

O výhře hostů rozhodl Leška

V úvodu druhého dějství dostali domácí dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě a Valaši nabídnutou přesilovku využili. Po individuální akci vyrovnal Rachůnek, jenž se protáhl v útočném pásmu kolem nedůrazného Snopka a střelou zápěstím překvapil Turka. Jihočechům mohl vrátit vedení Šimánek, ale Sedláček jeho ránu ze dvou metrů zázračně vyrazil. Při vyloučení Ptáčka našel Balaštík učebnicovou přihrávkou před budějovickou brankou Ondráška, ale jeho zakončení zmařil Turek.

Pak ale Jihočeši špatně rozehráli a dvojice Balán, Sivák ve vlastním oslabení dokonale sehrála přečíslení a hosté vedli. Zakrátko však šel na trestnou lavici Hamrlík a domácí po přesném "ťukesu" vyrovnali. Z pravé strany Sedláčka prostřelil Vak.

Nedlouho po zahájení třetí třetiny hosté využili signalizovaný trest a v šesti hráčích uzamkli Jihočechy v jejich pásmu. Švrček vypálil od modré a Čech tečoval puk za Turkova záda. Při hře čtyři na čtyři ve 46. minutě napřáhl na modré čáře znovu Švrček a puk se zastavil až za Turkovými zády.

Zlínští si následně zkomplikovali cestu za vítězstvím zbytečným faulem Švrčka a špatným střídáním, čímž nabídli budějovickému týmu 55 vteřin hry pět na tři. Jihočeši byli v přesilovce úspěšní, když Gulašovu milimetrovou přihrávku od levého mantinelu proměnil ve třetí gól u pravé tyčky číhající Mikeska. Vyrovnat mohli Gulaš nebo Veselý, jejich snaha však byla marná. Necelé dvě minuty před koncem se Budějovice odhodlaly k power play, jenže Leška jim chytře vypíchl kotouč a definitivně rozhodl o výhře hostů.

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Veselý (Gřegořek), 38. Vak (Gulaš, Gřegořek), 51. Mikeska (Gulaš, Snopek) - 24. Rachůnek (Linhart), 36. Sivák (Balán), 43. F. Čech (Švrček, Leška), 46. Švrček (F. Čech, Balán), 59. Leška (Rachůnek). Rozhodčí: Husička, Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4553.
České Budějovice: Turek - Ptáček, S. Hudec, Snopek, Gřegořek, Melichar, Macháček - Gulaš, Vak, Veselý - Hřebejk, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Micka, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Zlín: Sedláček (8.-9. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Ondráček - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Rom. Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: