Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 4:1Plzeň po pěti prohrách zabrala a v derby porazila Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vlasák 1 : 0
29. Bomersback 2 : 0
32. Straka 3 : 0
46. Kumstát 3 : 1
58. Bomersback 4 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 24. kole extraligy Karlovy Vary 4:1, když si rozhodující tříbrankový náskok vypracovali v první a druhé třetině. Ve druhém letošním západočeském derby tak Indiáni oplatili svému soupeři vysokou porážku 7:0 z minulého souboje. Domácí zároveň ukončili sérii pěti porážek, o což se třemi kanadskými body zasloužil i kapitán Martin Straka.

Článek

Zaplněný stadión se dočkal vedoucí branky domácích již ve druhé minutě, když speciální přesilovková sestava Plzně potrestala vyloučení Hájka. Na konci rychlé kombinace stál Vlasák, který zblízka přehodil beton bezmocného gólmana Mensatora. Inkasovaný gól hosty zbrzdil a důrazně napadající Indiáni si vynutili tlak. Při přečíslení dvou na jednoho ale Kovář netrefil branku a vzápětí Mensator zastavil Strakovu tvrdou střelu z levé strany.

Následně hosté přečkali další přesilovku rozjetých domácích a postupně vyrovnali hru a blízko srovnání skóre se ocitl po povedené zadovce Pletky Kumstát. Před odkrytou brankou ale nezkrotil skákavý kotouč. Obě obrany se ve zbylém čase první třetiny zlepšily, přesto domácí v jejím závěru mohli zvýšit náskok. Přesilovkovou střelu Scofielda ale zastavila pravá tyč.

Prostřední část zahájili aktivněji hosté a plzeňský gólman Pöpperle jen s obtížemi vyrazil dorážku Kuběny po závaru důrazně hrajícího čtvrtého útoku Energie. Ve 25. minutě hosté získali výhodu 77 vteřin trvající přesilovky pět na tři. Výborně bránící domácí trojice ovšem odolala, když Straka v souboji kapitánů dokázal zablokovat do opuštěné branky zakončujícího Skuhravého. O tři minuty později hráli dlouhou dvojnásobnou přesilovku také domácí a během ní po příhře Straky zpoza branky zvýšil zblízka Bomersback na 2:0.

Hosté za nepříznivého stavu zvýšili četnost střelby a v početní výhodě musel Pöpperle dvakrát za sebou krýt nebezpečné pokusy Kumstáta. Nápor hostů ovšem otupil ve 32. minutě Straka, když si do jízdy sklepl ve středním pásmu vysoký kotouč a dlouhým blafákem oklamal vyjíždějícího Mensatora. Závěr rušné druhé třetiny patřil opět hostům. Z brejku ale domácí Dvořák trefil tvrdou střelou levou tyčku. Na druhé straně se řítil do sóla Kumstát, s jeho střelou mezi betony si ale Pöpperle poradil.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté zjednodušili hru a pokoušeli se vrátit do utkání. Hluchého svižnou střelu ještě Pöpperle s pomocí brankové konstrukce vytěsnil mimo. Na povedenou kombinaci Tribuncovse s po ledě střílejícím Kumstátem už však nedosáhl.

Domácí zareagovali vyšší aktivitou směrem dopředu a při dorážce Straky hosty od další pohromy uchránil jen akrobatický zákrok Mensatora. Strážce karlovarské svatyně se štěstím zastavil před čárou i Scofieldův volej. Po chybné rozehrávce Pecha, ale upravil na konečných 4:1 forhendovým blafákem Bomersback. Hosté navíc přečkali ještě Vlasákovo neproměněné trestné střílení.

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Vlasák (Bomersback, Straka), 29. Bomersback (Straka, Benda), 32. Straka (O´Brien), 58. Bomersback - 46. Kumstát (Tribuncovs). Rozhodčí: Mikula, R. Polák - Krauzer, Jindřich. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 8222.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Modrý, Benda, O'Brien, Dobrovolný, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Bomersback, Vampola, Tvrdík - Hvila, Jan Kovář, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Tribuncovs, Mucha, Hájek, Dobroň, Prošek, od 16. min. navíc Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Pech, Pletka - Melenovský, Kristek, Skladaný - Kuběna, Dej, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články