Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:2Sparta otočila zápas s Plzní a pod Volkem stále neklopýtla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Vampola 0 : 1
17. Vostřák 0 : 2
29. Výborný 1 : 2
37. Broš 2 : 2
65. Výborný 3 : 2

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Sparty smazali v úterní předehrávce 26. kola O2 extraligy dvougólový náskok Plzně a slaví výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Obrat nastartoval kapitán Výborný, druhou trefu pak přidal Broš. V nájezdech zajistil domácím dodatečný bod Výborný. Pražané tak i v pátém zápase pod vedením kouče Volka nenašli přemožitele a v tabulce se posunuli už na šesté místo.

Článek

Úvodní minuty duelu nabídly poklidné tempo, pokusy sparťanů Netíka s Kratěnou a Hvily na druhé straně spíš gólmany jen rozehřály, než aby jim nadělaly vážnější trable. V šesté minutě se po chybě Ručinského v obranném pásmu zmocnil kotouče Vampola, objel s ním Cháberovu branku a z druhé strany zasunul puk za čáru.

O pár minut později mohlo být Spartě ještě hůř. To když se za její obranu dostal Vlasák, zakončil ovšem nad horní tyčku. V jedenácté minutě Ton hravě přebruslil pomalého Jiří Hanzlíka, který jej musel na poslední chvíli zahákovat, za což rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel sám faulovaný, střelou zápěstím ale branku minul.

Na konci první třetiny hrála Plzeň první přesilovku, od modré vypálil Vostřák a Chábera přes hradbu těl před sebou nestačil zareagovat. V 27. minutě mohl přidat po přečíslení třetí trefu Vampola, jeho razantní pokus skončil jen na Cháberových betonech. V polovině zápasu se poprvé dočkala gólu Sparta. Macholdovo nahození Pöpperle nedokázal ukrýt do lapačky a pro Výborného pak už nebyl problém trefit prázdnou klec.

Za další minutu mohl domácí elán utišit Scofield, z těsné blízkosti ale orazítkoval levou tyč. Místo pojišťující trefy naopak Západočeši inkasovali. Po pravém křídle vjel do útočného pásma Broš a bekhendovou střelou srovnal na 2:2. Vrátit vedení mohl Plzni při brejku dvou na jednoho Dvořák, kvůli potížím se skákajícím pukem však vystřelil nedůrazně a Cháberu moc nevystrašil.

Ve třetí části se nejprve blýskl domácí gólman Chábera, když Adamského pokus pohotově vyrazil betonem. Jeho protějšek Pöpperle pak vychytal v nadějné pozici pálícího Broše i dorážejícího Netíka. Oba týmy se pak soustředily na precizní defenzivu, což se jim povedlo. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, v nichž zajistil Pražanům dodatečný bod Výborný.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. D. Výborný (Macholda), 37. Broš (Macholda, Netík), rozh. nájezd D. Výborný - 7. Vampola (Bomersback), 17. Vostřák (Vlasák, Straka). Rozhodčí: Jebavý, Turčan - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 6485.
Sparta: Chábera - Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený, Vojta, Bolf - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský. Trenéři: Volek a Holaň.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Modrý, Benda, Dresler, Dobrovolný, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Bomersback, Vampola, Tvrdík - Hvila, Jan Kovář, Adamský - Scofield, Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: