Hlavní obsah

Pardubice - Č.Budějovice 2:4Mountfield pod Výborným poprvé vyhrál, uspěl v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Melichar 0 : 1
15. Zohorna 1 : 1
40. Gřegořek 1 : 2
46. Kousal 2 : 2
59. Květoň 2 : 3
60. Melichárek 2 : 4

PARDUBICE

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v úterní dohrávce 7. kola extraligy na ledě Pardubic 4:2 a ve svém třetím utkání na lavičce Mountfieldu slavil první body nový kouč František Výborný. Vítěznou branku vstřelil 96 vteřin před koncem Lukáš Květoň a výsledek ještě pojistil Tibor Melichárek.

Článek

Pardubice se musely obejít nadále bez brankářů Haška, Růžičky a útočníků Pivka se Starým. Českobudějovické sice marodka netrápí, ale nastoupit nemohli bek Stanislav Hudec a forvard Micka, kteří už v sedmém kole nastoupili za Spartu respektive Slavii.

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí a nepřineslo je ani vyloučení hostujícího Kotašky zapůjčeného z prvoligového Tábora. V 10. minutě se ale radovali z vedení hosté, když se puk po Melicharově střele po teči dokutálel za bezmocného Koutského. Pardubice odpověděly chvilkovým náporem, ale z vyrovnání se radovaly až v 15. minutě, kdy Zohorna z levé strany trefil přesně levý horní roh Turkovy branky.

Otočit stav mohl v 17. minutě útočník Kolář, který se řítil sám na českobudějovického gólmana, ale bekhendem přestřelil. Po vyloučeních Hřebejka a pak i gólmana Turka za vyhození puku mimo hřiště hráli domácí 48 vteřin v pěti proti třem, ale Mountfield odolal.

Na začátku druhého dějství hráli hosté přesilovku, ale přesto ohrozil Turka ve vlastním oslabení Divíšek. Jihočeši se neprosadili ani při Píšově trestu. Eaton měl pak šanci při Kotrlově vyloučení, ale Zohorna ji nevyužil. V 34. minutě zase nedotlačil v závaru před Koutským puk do branky právě Kotrla.

Před druhou pauzou přišli domácí o kanonýra Sýkoru, který byl nejdříve vyloučen při přesilovce za nedovolené bránění a po dalších protestech dostal i trest do konce utkání. Navíc hosté z početní výhody vytěžili vedoucí branku, i když padla až po skončení trestu. Než stačil na trestné lavici zaskakující Rákos dobruslit do obranného pásma, Gřegořek propálil Koutského od modré čáry.

V úvodu závěrečné části přestáli hosté vyloučení při trestu Mikesky, ale v 47. minutě už bylo vyrovnáno. Z pravého kruhu pro vhazování se trefil přesně k pravé tyči Turkovy branky Kousal a radoval se z premiérové extraligové trefy. Hned vzápětí mohl otočit stav Koukal. Hosté se ubránili i v dalším oslabení, Turek svůj tým podržel při střele útočníka Koláře a závěr patřil hostům. V 59. minutě po Práčkově střele dorážel volný Květoň a za 41 vteřin ještě potvrdil výhru po sólu Melichárek.

HC Eaton Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Zohorna (Kolář I, Koukal), 46. Kousal (Píša) - 10. Melichar (L. Květoň), 40. Gřegořek (Ptáček, Sailer), 59. L. Květoň (Ptáček, Mikeska), 60. Melichárek. Rozhodčí: Pešina, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:7, navíc P. Sýkora (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 8125.
Pardubice: Koutský - Jillson, Kočí, Nakládal, Kolář II, Píša, MacKenzie, M. Drtina, Havíř - P. Sýkora, Divíšek, Somík - Kolář I, Koukal, Zohorna - Cetkovský, Špirko, Buchtele - Pineault, Kousal, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Gulaš, Vak, Veselý - Hřebejk, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Kuchejda, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: