Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 3:1Zlín po pěti výhrách prohrál ve Vítkovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Ujčík 1 : 0
35. Štefanka 2 : 0
43. Důras 2 : 1
53. Jurečka 3 : 1

OSTRAVA

Hokejisté vedoucího Zlína prohráli v úterní předehrávce 26. kola extraligy ve Vítkovicích 1:3 a po pěti výhrách v řadě vyšli bodově naprázdno. Bez střelce Balaštíka hosté tahali za kratší konec, i přes porážku si ale uchovali vedení v tabulce. Domácí naopak přeskočili dosud druhý Třinec.

Článek

Zdravotní indispozice zlínského útočníka Balaštíka vzala divákům náboj v podobě konfrontace s vítkovický bekem Stehlíkem, ale kvalitě hry to neublížilo. Svižný a rychlý hokej zprvu trpěl jen nedostatkem šancí. Vítkovice využily prakticky hned tu první. Rozehrávka jednoho z hostujících zadáků z rohu se totiž o konstrukci zlínské branky odrazila přímo na hůl číhajícího Ujčíka, který si zaskočeného Sedláčka vychutnal dlouhou bekhendovou kličkou.

Další příležitosti domácích už s náhodou neměly nic společného: Svačina si po parádním průniku vytáhl i položil gólmana, ale z úhlu přestřelil a po přesilovkové kombinaci Kvapila s Klimkem hosty zachránil reflexivní Sedláčkův kop betonem.

I druhou třetinu započaly Vítkovice velkým tlakem, gól však mohl padnout na opačné straně. V 25. minutě totiž ujel Důras, ale švihem netrefil ani branku. Hosté však eliminovali domácí nápor a byli čím dál drzejší. Po průniku Záhorovského už puk poskakoval před brankovou čárou, ale Voráček ho stihl odklidit.

Jediný gól prostředního dějství tak znovu padl do zlínské sítě: Štefanka v přesilovce chytře i nečekaně nastavil hokejku proti Krenželokově přihrávce a jeho teč prošla Sedláčkovi nad ramenem do sítě.

Bez kanonýra Balaštíka vypadal Zlín bezzubě. Vítkovice mu však zpátky do zápasu pomohly dvěma vyloučeními zkraje třetí části. Štefankův faul potrestal ve 43. minutě Důras, který odražený puk bez přípravy napálil přesně k tyči. Za tři minuty mohlo být vyrovnáno. Při početní výhodě se v ideální pozici před ležícím Šindelářem ocitl Vlach, ale puk se mu svezl z čepele a pomalu doklouzal pod tělo gólmana.

Vítkovické obavy o výsledek zažehnal v 53. minutě Jurečka, který příklepem prostřelil Sedláčka potřetí. Zlín při vyloučení Kuboše už čtyři minuty před koncem zkusil risk bez gólmana, ale domácí si první tříbodové vítězství doma po měsíci už nedali vzít.

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 11. Ujčík, 35. Štefanka (Krenželok, Kuboš), 53. Jurečka (Štefanka, Svačina) - 43. Důras (Leška, Rachůnek). Rozhodčí: Souček, Hribik - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 6385.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Roman, Vrána, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Důras, Leška, Rachůnek - Kubiš, Rom. Vlach, Sivák - Finsterle, F. Čech, Balán - Ondráček, Záhorovský, Vodný. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články