Hlavní obsah

Kapitán Sparty Výborný: V mužstvu teď panuje lepší atmosféra

V úvodu sezóny se mu příliš nedařilo, David Výborný svou hrou věrně kopíroval matné výkony týmu. Po nástupu koučů Volka s Holaňem ale kapitán Sparty pookřál. Během pěti zápasů posbíral šest bodů a i jeho zásluhou se Holešovičtí drží na vítězné vlně. I po utkání s Plzní, které Výborný pomohl dvěma brankami otočit.

Článek

Dokázali jste otočit dvougólové manko a přestože jste nevyhráli v řádné hrací době, s dvěma body jste asi spokojení, že?

Určitě. Máme dva body, za které jsme rádi. Posouváme se tabulkou nahoru do míst, kde bychom měli být.

Po první třetině to ale na body nevypadalo. Plzeň byla aktivnější, což přetavila ve dvě branky. Kde byla chyba?

Hráli jsme špatně. Dostali jsme dva smolné góly, teprve potom jsme se dostali do tempa. Hodně nám pomohl můj první gól, který nás dostal zpátky do zápasu.

Proti Plzni jste zaznamenal dvě branky, i v minulých zápasech jste si připisoval body. Cítíte se osobně v lepší formě než v úvodu sezóny, kdy jste se trápil?

Abych řekl pravdu, cítím se pořád stejně. Teď mám akorát trochu víc štěstí, navíc se mi zdá, že v mužstvu nyní panuje lepší atmosféra.

O tom svědčí i fakt, že pod novým koučem Volkem jste dosud neprohráli. Již pět zápasů...

Je fakt, že od zápasu ve Varech to šlape, a jsme rádi, že v tomto trendu pokračujeme. Když se vyhrává o gól nebo dva, sebevědomí mužstva se posiluje. Teď bychom chtěli porazit Budějovice a dostat se do pozic v první šestce.

Síly vám nechybí? Téměř celé zápasy totiž v poslední době totiž hrajete jen na tři útočné pětky...

Myslím si, že je to pro nás paradoxně i lepší. Jsme víc ve hře a nevypadneme z tempa.

Zmínil jste čtvrteční zápas s Českými Budějovicemi, kdy na střídačce soupeře bude stát nedávný asistent trenéra Sparty a váš otec v jedné osobě. Jak se na tento souboj těšíte?

Už jsem proti němu hrál v době, kdy byla v NHL stávka. On tehdy trénoval v Pardubicích a uhráli jsme tady s nimi remízu 2:2. Byl bych rád, kdybychom ve čtvrtek znovu hráli 2:2 a vyhráli jsme alespoň nájezdy.

Reklama

Související témata: