Hlavní obsah

Sparta vyhrála i pošesté, Budějovice zdolala v prodloužení

PRAHA

Hokejisté Sparty Praha porazili v předehrávaném utkání 25. kola extraligy České Budějovice 4:3 v prodloužení, když o výhře Pražanů rozhodl v 65. minutě obránce Vykoukal. Sparta vyhrála šesté utkání v řadě a pod novou trenérskou dvojicí David Volek, Miloš Holaň ještě nepoznala hořkost porážky. Bývalý kouč Sparty František Výborný musel odcházet jako poražený.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Sparty gratulují autorovi vítězného gólu Jiřímu Vykoukalovi (uprostřed).

Článek

Sparta se hned v úvodu musela bránit v oslabení, ale v největší příležitosti hostí mířil Ptáček těsně nad branku. V dalším průběhu mohli fanoušci sledovat jen průměrný hokej, domácí příznivce navnadil jen průnik Tona po levé straně. Jeho střela z bekhendu postrádala důraz. Od 11. minuty hrála první přesilovku Sparta, jenže místo očekávaného tlaku musel domácí gólman Chábera likvidovat šanci Sailera.

Brankář Jan Chábera ze Sparty (vlevo) vyráží střelu Milana Gulaše z Budějovic.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Do druhé třetiny vlétla Sparta aktivněji. Nejprve se až před brankáře Turka prokličkoval Hromas, pak střílel zblízka Langhammer. Skóre zápasu ale otevřeli budějovičtí. Veselý přejel v 25. minutě modrou čáru, předal puk Vakovi a ten dělovkou překonal Cháberu poprvé.

A mohlo být ještě hůře - v polovině zápasu trefil Šimánek tyčku. I nadále pokračoval velký tlak Mountfieldu, přesto udeřilo na druhé straně. Broš potrestal vyloučení Mikesky už po sedmnácti vteřinách. Právě Mikeska spálil v závěru druhé třetiny velku tutovku, když před prázdnou brankou trefil tyčku. Mrzet jej to nakonec nemuselo, protože deset vteřin před druhou sirénou dostal hosty znovu do vedení Lukáš Květoň.

Tentokrát hostům vedení vydrželo jen dvě minuty třetí třetiny. Poté bývalý obránce Mountfieldu Vydarený napřáhl od modré a jeho střelu tečoval do branky Koreis. Po třech minutách se ovšem skóre opět přehouplo směrem k Jihočechům, když se přesně trefil Gřegořek. Jenže v 51. minutě Sparta potřetí vyrovnala - Turek si sice poradil se střelou Hanzlíka i tečí Tona, na dorážku Výborného však nestačil.

V prodloužení pokračovalo nudné představení na obou stranách a vypadalo to, že zápas dospěje stejně jako předchozí vzájemné střetnutí k nájezdům. Devatenáct vteřin před koncem ale napřáhl Vykoukal a dopřál Spartě další vítězství.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 25. kolo:
HC Sparta Praha - HC Mountfield 4:3 po prodloužení (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)on-line
Branky: 34. Broš (Kratěna), 43. Koreis (Vydarený), 51. Výborný (Ton, Hanzlík), 65. Vykoukal - 25. Vak (Veselý), 40. L. Květoň (Melichar, Snopek), 46. Gřegořek (Šimánek, Melichárek). Rozhodčí: Minář, Kubeš - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský. Trenéři: Volek a Holaň.
České Budějovice: Turek - Ptáček, S. Hudec, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Gulaš, Vak, Veselý - Kotrla, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Micka, Mertl, Hřebejk. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: